Feline van Doorn in actie.
Feline van Doorn in actie.

Feline van Doorn maakt naam in de States

Algemeen

Door Jeffrey van der Maten

BARENDRECHT - Feline van Doorn maakt naam in de Verenigde Staten. De 20-jarige Barendrechtse werd onlangs verkozen tot hockeyspeelster van de week en werd vorige week eveneens verkozen in een sterrenteam. Van Doorn leeft haar droom in de States. 

Bijna vijfhonderd speelsters komen wekelijks in actie in de competitie waarin Van Doorn uitkomt. Uitgerekend de Barendrechtse werd vorige maand door coaches verkozen tot beste speester van de week. Het was een heuglijk moment. “In eerste instantie was het vooral heel gek, want ik had het gewoon niet verwacht”, reageert van Doorn vanuit het Amerikaanse New Hampshire. “Met ons team waren de prestaties minder, dus het is heel leuk dat ik zelf zo’n grote prijs won. Het is een eer dat je door anderen wordt gekozen tot speelster van de week”, aldus Van Doorn, die ook een onderscheiding kreeg voor de beste aanvalster van de hockeyvelden.”
Van Doorn woont nu vier jaar in Amerika. Nadat ze haar diploma op het Dalton Lyceum behaalde, twijfelde ze lang over haar vervolgstudie. Elektrotechniek was een optie, maar viel uiteindelijk af. Na lang wikken en wegen kwam er een advertentie voorbij waar studenten in Amerika bij een hockeyclub kunnen aansluiten. “Mijn team betaalt mijn studiebeurs, ik ben een contract aangegaan bij de club. Ik studeer hier digital media design en hoop later als webdesigner aan de slag te gaan.”
Bovendien geeft ze rondleidingen op haar school, de Franklin Pierce University, en helpt ze met de administratie en het aannemen van nieuwe studenten. Momenteel is ze bezig met haar laatste jaar als studente. “Het was best een grote stap, als zeventienjarige liet ik alles achter me”, blikt ze terug. “Ik had hier voor alles een handtekening van mijn ouders nodig, haha. De vlucht deed ik ook in mijn eentje, ik zat alleen in een vliegtuig. Dat was best wel spannend. Ik kwam in een totaal andere wereld terecht, Amerika heeft een heel andere cultuur en manier van leven. Zeker in het begin had ik het best lastig. Maar heimwee? Dat heb ik nooit gehad, misschien omdat ik afgeleid was door mijn drukke schema.”
Soms vond ze het wel moeilijk, geeft ze toe. “Ik zag familie en vrienden maanden niet, was aangewezen op FaceTime. Ik heb een zusje en een jong broertje, van hem mis ik bijna zijn hele opgroeifase. Als ik daar aan denk, vind ik het wel moeilijk. Maar het is het waard, want ik heb hier een geweldige tijd. Toch is het ook leuk als ik weer in Nederland ben.” Het einde nadert nog niet definitief. “Voor nu is het plan om terug te gaan naar Nederland en weer in Barendrecht te gaan hockeyen. Alleen liggen er hier ook nog kansen, ik kan mijn studie voor een jaar verlengen. Voor aankomend jaar zijn er dus nog veel vraagtekens. Voor nu is het in ieder geval nog genieten.”

Advertenties uit de krant