Ds. Herman Scheffer.
Ds. Herman Scheffer.

De Eeuwigheidszondag in Hart voor Barendrecht

Algemeen

BARENDRECHT - Op dinsdag 23 oktober is ds. Herman Scheffer, NGK-predikant van de Maranathakerk te gast in het radioprogramma Hart voor Barendrecht.

Op de laatste zondag van het kerkelijk jaar wordt in de protestantse kerken meer en meer de Eeuwigheidszondag gehouden. Dit jaar valt die zondag op 21 november. Een week later begint het nieuwe kerkelijke jaar met de eerste Advent.

Eeuwigheidszondag is verwant aan de rooms-katholieke traditie van de gedenkdag Allerzielen, op 2 november. Op Eeuwigheidszondag, een gedachtenisdienst worden de gemeenteleden die het afgelopen jaar zijn overleden herdacht. Met eerbied worden hun namen genoemd. Er is verdriet, er zijn vele gedachten, er is gemis. Juist op de laatste zondag van het kerkelijk jaar is samen gedenken troostvol met uitzicht op Gods beloften van een nieuwe hemel en een nieuwe aarde. Er is verbinding met gedenken, vieren en de toekomst. Tussen mensen die ons zijn voorgegaan en ons. Herinneringen en gevoelens delen. Soms zonder woorden.

Met ds. Herman Scheffer kijken de programmamakers naar de plaats van verdriet en rouw in de eredienst. Hoe kun je op een goede manier gedenken en daar woorden aan geven?

Hart voor Barendrecht is op dinsdag van 19 tot 20 uur te beluisteren bij Exxact Barendrecht.
www.hartvoorbarendrecht.nl

Advertenties uit de krant