Yolanda Hekkert, Corma Bezemer en Petra Teunissen.
Yolanda Hekkert, Corma Bezemer en Petra Teunissen.

KerstWensZegen-boom laat wensen uitkomen

Algemeen

BARENDRECHT – Het loopt anders dan verwacht, maar de actie met de KerstWensZegen-boom gaat door. De eerste wensen zijn al binnen.

Ze hebben de opzet van de actie na elke persconferentie van de regering aan moeten passen, vertellen Yolanda Hekkert (Stichting Wens & Go), Petra Teunissen (Stichting Present) en Corma Bezemer (Stichting Jeugd met een Opdracht Rotterdam).

Het idee voor de boom komt oorspronkelijk van Corma. “Tijdens de eerste lockdown vorig jaar, dacht ik na over iets dat leuk is voor de samenleving. Ik kwam op het idee om rondom een kerstboom in Barendrecht samen met diverse organisaties iets te organiseren”, vertelt ze. Ze stuurde het idee in voor de wedstrijd Barendrechts Beste. Tot haar eigen verbazing werd ze derde en kon 500 euro besteden aan het idee.
Door de coronamaatregelen werd het idee vorig jaar niet uitgevoerd. Dit jaar zou samengewerkt worden met de DorpskernFair op 11 december. Helaas gaat die niet door. Maar de rest van de actie wel.

Inleveren
Tot uiterlijk 9 december kun je een papiertje waarop je je wens en/of zegen hebt geschreven inleveren in een rode box bij de bibliotheek op het Middeldijkerplein, de buurtkamer in Vrijenburg, Kijk op Welzijn ’t Vlak of in de Dorpskerk. Mailen kan ook:
 info@wensengo.nl .

Wat is een wens? Je mag een algemene wens insturen zoals een liefdevolle kerst, maar je kunt ook een concrete wens indienen waar kosten aan verbonden zijn. Zoals een uitstapje, een klusje of wat aandacht. Bijvoorbeeld: ‘ik wens dat mevrouw X een keer een harinkje kan gaan eten aan de Rotterdamse haven’. Schrijf je naam en je contactgegevens onder de wens en ook de naam en contactgegevens van degene voor wie je de wens instuurt.
Wat is een zegen? Laat weten wat jij - eenmalig - zou willen betekenen voor iemand in de periode van 14 december tot en met 14 februari (Valentijnsdag). Je kunt je tijd of gaven en talenten aanbieden, zoals een taart voor iemand bakken, een strijk wegwerken of een wandeling maken.
De wensen en zegeningen worden gesymboliseerd door sterren en engelen, gemaakt door cliënten van De Overburen. Deze hangen tot Driekoningen in de grote kerstboom van de Dorpskerk.
Op zondag 12 december wordt bekendgemaakt welke wensen vervuld kunnen worden. Dat gebeurt online, tijdens het concert Klassiek Uitgelegd, dat wordt uitgezonden vanuit de Dorpskerk. Aanvang 14.30 uur. Het concert en de bekendmaking zijn ook live en daarna te volgen op https://vimeo.com/650812094.

Vier partijen gaan aan de slag om de wensen te laten uitkomen en de zegeningen op de juiste plek terecht te laten komen: Jeugd met een Opdracht Rotterdam, Wens&Go, Present en de Diaconie van de Dorpskerk
De actie levert al leuke reacties op. “Wat zijn er toch een hoop mooie mensen in Barendrecht”, hoorde Corma Bezemer. Zij hoopt dat zich de komende jaren meer kerken en organisaties bij de KerstWensZegen-boom aansluiten.

De wenskerstboom van het WinterFeest (hier in 2018) heeft een opvolger gekregen.

Advertenties uit de krant