Lara is een mooie Main Coon.
Lara is een mooie Main Coon.

Raskat Lara zoekt rust

Algemeen

REGIO - In De Dierenstee wacht Maine Coon Lara op een nieuwe baas. Over het algemeen worden raskatten vrij snel geplaatst, maar Lara past niet bij iedere baas en in iedere thuissituatie. Het vinden van een nieuw thuis voor Lara kost daardoor wat meer tijd.
Lara is acht jaar en in De Dierenstee terechtgekomen omdat ze veel stress ervaart van soortgenoten, zowel binnen- als buitenshuis. Voor sommige katten kan de aanwezigheid van een soortgenoot of alleen al het zien van een andere kat zoveel spanning opleveren, dat ze zelfs onzindelijk kunnen worden. Dat geldt ook voor Lara. In de opvang is zij nu gewoon zindelijk, maar daar wordt ze apart gehouden van de andere katten.
Lara is sowieso een gevoelige en wat angstige dame die graag de rust opzoekt. Ze is ook geen uitgesproken ‘knuffelpoes’, Lara is op zichzelf en als iets haar niet zint, kan ze best fel uit de hoek komen. Dat laatste doet ze uit angst. Maar als Lara je vertrouwt, komt ze ook op schoot liggen.
Voor Lara wordt een rustige plek gezocht, zonder andere huisdieren en kinderen. Lara gaat graag naar buiten, maar omdat het zien van andere katten haar al stress kan opleveren, is een afgesloten tuin de beste optie. De baas van Lara moet ook om kunnen gaan met haar zelfstandige en gevoelige karakter en soms pittige gedrag.
Dierenopvangcentrum De Dierenstee, Groene Kruisweg 14a, 3281 KB Numansdorp, tel. 0186 - 655 150, email: info@dierenstee.nl
 www.dierenstee.nl

Advertenties uit de krant