Jedidja en Jozef (foto: Sidney Bakker)
Jedidja en Jozef (foto: Sidney Bakker)

Jozef vertelt Kerstverhaal in Terug naar Nazareth 2.0

Algemeen

BARENDRECHT - Op zaterdag 18 december Presenteert Stichting Hart voor Barendrecht de verbeterde versie van de Kerstfilm van vorig jaar onder de naam Terug naar Nazareth 2.0.
Het verhaal is gelijk gebleven: Timmerman Jozef krijgt in zijn werkplaats in Nazareth dorpsbewoner Jedidja op bezoek. Jedidja vraagt aan Jozef waarom ze zo lang weg bleven. Jozef en de hoogzwangere Maria gingen op weg naar Bethlehem voor een volkstelling, maar het duurde jaren voor ze terugkwamen. Dan begint Jozef te vertellen. Jedidja raakt onder de indruk en blijft doorvragen. Door de vertelling te illustreren met korte flashbacks en muziek kwamen herkenbare elementen van de Kerstwandeling in de film terecht.
De rol van Jozef werd gespeeld door Marco Koornneef en de rol van Jedidja door Ditte Hogeweg.
Momenteel wordt gewerkt aan een aantal verbeteringen. Vorig jaar werden de maatregelen steeds opgevoerd waardoor het alternatief voor de Kerstwandeling steeds beperkter werd. Uiteindelijk werd gekozen voor de vorm van een verteller. Er was vorig jaar geen mogelijkheid meer om te oefenen of scenes overnieuw te filmen.
Het filmteam van Stichting Hart voor Barendrecht heeft met de tweede film ‘Onderweg naar Rome’ veel ervaring opgedaan en zag mogelijkheden om ‘Terug naar Nazareth’ op een aantal punten te verbeteren. De kanalen die de film ‘Terug naar Nazareth 2.0’ gaan vertonen naast het eigen YouTube kanaal van Hart voor Barendrecht, worden medio december vermeld op de website www.hartvoorbarendrecht.nl. Voor vragen of informatie kunt u een bericht sturen naar info@hartvoorbarendrecht.nl.

Advertenties uit de krant