Ukkie is vier jaar oud.
Ukkie is vier jaar oud.

Ukkie verdient een kans

Algemeen

REGIO - In De Dierenstee wacht Ukkie op een nieuwe baas. Ukkie is vier jaar oud en deelde haar vorige thuis met veel soortgenoten. Meer is er niet bekend over Ukkie en haar voormalige huisgenoten, behalve het feit dat ze gewend zijn om naar buiten te kunnen. Ukkie is dus het gezelschap van andere katten gewend en kan ook weer bij een soortgenoot worden geplaatst. 

In de opvang heeft men Ukkie leren kennen als een rustige en hele lieve poes. Ze is niet het type dat direct op je af komt rennen als je haar kamer binnenkomt, Ukkie kijkt liever eerst even de kat uit de boom. Maar als je haar rustig benadert, laat Ukkie zich uitgebreid aaien en dan zie je haar genieten. 

Na haar binnenkomst is bij Ukkie tijdens een dierenartscontrole een hartruis gehoord, vervolgens is na cardiologisch onderzoek HCM vastgesteld. Dit is de meest voorkomende hartziekte bij katten, waarbij de hartspier verdikt is. Om het hart te ondersteunen, krijgt Ukkie twee maal per dag medicijnen, die door haar voer worden gemengd en die Ukkie makkelijk opeet. HCM is echter niet te genezen en het kan zijn dat Ukkie hierdoor jong overlijdt. Ze kan er ook oud mee worden, maar dit is lastig te voorspellen. Gehoopt wordt natuurlijk dat de toekomstige eigenaar van Ukkie zo lang mogelijk van haar mag genieten. 

Voor Ukkie wordt een rustige plek gezocht met een tuin, waar ze veel aandacht krijgt en waar het geven van de medicijnen niet als bezwaarlijk wordt gezien. Soortgenoten zijn geen probleem. Wie geeft deze lieve poes met haar hartprobleem een kans?

Dierenopvangcentrum De Dierenstee, Groene Kruisweg 14a, 3281 KB Numansdorp, tel. 0186 – 655 150, email: info@dierenstee.nl
www.dierenstee.nl

Advertenties uit de krant