Femke van Dinther: ‘Iedereen moet zich hier welkom voelen’.
Femke van Dinther: ‘Iedereen moet zich hier welkom voelen’. Foto:

Café Clementine wordt de etalage van de buurt

Algemeen

door Arco van der Lee

BARENDRECHT – Café Clementine wordt de naam van de kas die in aanbouw is ten oosten van het NS station. De horecagelegenheid wordt de etalage van het gebied, waarin vooral gewerkt wordt met producten uit de buurt.

Het hele terrein Verse Grond is ongeveer één hectare groot en omvat verder onder meer een moestuin, Padelbanen en een freerunning hal die in het voorjaar de deuren opent.

In dit deel van Barendrecht worden de komende jaren honderden woningen gebouwd. “Café Clementine wordt de thuisbasis voor deze nieuwe buurt. Iedereen moet zich hier welkom voelen”, zegt Femke van Dinther. Zij is bedrijfsleider en brengt veel horecaervaring mee. Hiervoor werkte ze aan de Witte de Withstraat in hartje Rotterdam. In Café Clementine werkt ze samen met chef Pascal.

Café Clementine wil kwalitatief hoogwaardig eten en drinken bieden. Daarbij wordt de samenwerking gezocht met de vele groente- en fruitbedrijven in de directe omgeving. “We kijken of we met de reststromen van deze bedrijven kunnen werken”, vertelt Femke van Dinther. De zuivel komt uit de Hoeksche Waard. De stoelen stonden vroeger in een kerk en krijgen hier ‘tweede leven’.

De kas van Café Clementine is vrijwel klaar. Overal lopen bouwvakkers rond voor de laatste klusjes. Hier en daar is de verf nat. Aan de vloer is te voelen dat de vloerverwarming al functioneert.

De kas en de open keuken maken het heel transparant wat er binnen gebeurt. Aan de keuken zit een tafel vast waar een groep bijvoorbeeld een workshop kan houden. De menukaart is nog niet klaar, maar wel is duidelijk dat de nadruk ligt op ‘shared dining’, samen van gerechten genieten. Er wordt ook ruimte gemaakt voor mensen die graag buitenshuis willen werken.
Ook evenementen gaan hier een plek krijgen, zoals bedrijfsborrels en wellicht zelfs bruiloften. De hoeveelheid ruimte zorgt ervoor dat dit prima te combineren is met de dagelijkse horeca-activiteiten.|
Voor opslag, afwassen en wat andere werkzaamheden is er ook een klein gedeelte dat een gesloten wand heeft. In de kas is ook een kleine moestuin. Wellicht worden er ook kruiden gebruikt uit de moestuin die naast de kas ligt.|
Op mooie dagen kunnen gasten ook gebruik maken van een terras. Er is ook een buitenbar.

Femke van Dinther verwacht dat Café Clementine begin januari opengaat, voorlopig met take-away (warme dranken, lunch en diner) waarbij lekkere curry’s de show moeten stelen. ‘’

Meer informatie binnenkort op:
www.cafeclementine.nl

De kas van Café Clementine.

Advertenties uit de krant