Ronnie Brouwer de Koning (links)en Tim Schneider.
Ronnie Brouwer de Koning (links)en Tim Schneider.

Kip & Zo kent het geheim van de Portugese houtskoolgril

Algemeen

BARENDRECHT - Geen winkel in Barendrecht heeft zo’n passend kunstwerk voor de deur als Kip & Zo op de Middenbaan. Als Ronnie Brouwer de Koning en Tim Schneider vanuit hun winkel naar buiten kijken, dan is het populaire beeldje ‘Meisje met haan’ het eerste wat ze zien.

“De haan kijkt zelfs deze kant op”, zegt Tim Schneider lachend. Toch is het toeval dat Kip & Zo juist op deze plek is gevestigd.

Tim Schneider opende vijf jaar geleden Kip & Zo in Middelharnis. Het bedrijf is daar zo’n succes dat hij met compagnon Ronnie Brouwer de Koning op zoek ging naar een tweede vestiging, bij voorkeur in Barendrecht. Middenbaan 66 bleek beschikbar te zijn en werd vijf maanden lang verbouwd. Kort voor Kerst konden de eerste klanten worden ontvangen. Dat leverde al een paar mooie beoordelingen op, die te zien zijn op de website. 

Kip & Zo wil de nadruk leggen op de kwaliteit van het vlees. “We bieden een product van hoogwaardige kwaliteit. Zoals biefstuk uit Australië, Nederlandse spareribs en goede kip waar niet mee gerotzooid is”, leggen de twee mannen uit. Saus serveren ze los bij het vlees, zodat de klant het zelf op smaak kan brengen. “Het is de kwaliteit van een restaurant, maar dan thuis op je eigen tafel”, zo omschrijven ze het.

De kip wordt gegrilld op een Portugese houtskoolgril. Dat daarvoor is gekozen, heeft te maken met de Portugese echtgenote van Tim Schneider. “In Portugal gingen we graag een kippetje halen. Dat was daar superlekker”, vertelt hij. Schneider ontdekte hoe de kip om Portugal werd gegrilld. “Toen dachten we, daar gaan we iets mee doen.”
De kaart van Kip & Zo vermeldt gerechten met kip, spareribs, biefstuk en spiesen. Ook zijn er burgers en broodjes. Naar dat laatste blijkt op de Middenbaan veel vraag te zijn.

Kip& Zo Grillmeesters, Middenbaan 66 in Barendrecht (0180-471583). 

De kaart is te vinden op de website:
www.kipenzo-grillmeesters.nl

Advertenties uit de krant