Bobbie is een leuke en vrolijke hond.
Bobbie is een leuke en vrolijke hond.

Shih Tzu kruising Bobbie is een gevoelig hondje

Algemeen

REGIO - In De Dierenstee wacht Bobbie, een Shih Tzu kruising van ruim acht jaar oud. op een nieuw thuis. 

Volgens de vorige eigenaar van Bobbie zou hij onvoorspelbaar zijn en vanuit het niets kunnen bijten. In De Dierenstee heeft men Bobbie leren kennen als een hele leuke en vrolijke hond die inderdaad kan omslaan, maar dit heeft men nog maar enkele keren gezien. Sowieso vindt Bobbie het niet zo fijn als je hem optilt of bijvoorbeeld over zijn kop aait. Hij is vooral een gevoelig hondje dat vanuit schrik of stress kan snappen en het is belangrijk om daar als eigenaar rekening mee te houden en de signalen die Bobbie geeft, bijvoorbeeld grommen, te respecteren. Naast zijn kop kunnen ook zijn flanken wat gevoelig zijn. Bobbie heeft vetbulten, waarvan de grootste onlangs is verwijderd.
Een ander aandachtspunt zijn de commando’s, want die beheerst Bobbie niet echt. Hij heeft ze nooit goed geleerd van zijn vorige baas, dus dit vraagt zeker nog veel tijd en aandacht.
Verder is Bobbie een vrij makkelijk hondje, hij loopt netjes mee aan de lijn, vindt een autorit prima en kan even alleen thuis blijven. Houd er als toekomstige baas wel rekening mee dat het alleen blijven in een nieuwe omgeving weer opgebouwd moet worden.
Voor Bobbie wordt een rustig thuis gezocht, zonder kinderen. De aanwezigheid van een soortgenoot moet geen probleem zijn, want Bobbie heeft eerder met andere honden, zowel groot als klein, samengewoond. Wel zal voor Bobbie de voorkeur nu uitgaan naar een hond die net als hij wat ouder (en dus rustiger) is.

Wie heeft een rustige plek voor Bobbie, genoeg tijd om hem nog wat te leren en kan omgaan met zijn soms onvoorspelbare gedrag? 

Dierenopvangcentrum De Dierenstee, Groene Kruisweg 14a, 3281 KB Numansdorp, tel. 0186 – 655 150, email: info@dierenstee.nl
www.dierenstee.nl

Advertenties uit de krant