Els en Piet Barendregt.
Els en Piet Barendregt. Foto:

Boerderijwinkel steunt Mercy Ships

Algemeen

BARENDRECHT – Boerderijwinkel Dorpzicht aan de Dorpsstraat voert de komende weken actie voor Mercy Ships.

Mercy Ships verleent met twee ziekenhuisschepen medische zorg in Afrilka. Het nieuwe schip van de organisatie, de Global Mercy, ligt van 26 februari tot en met 14 maart bij de Erasmusbrug in Rotterdam. Meer informatie over het bezoeken van het schip op globalmercy.org/nl/.

Els en Piet Barendregt kiezen er bewust voor om deze organisatie te steunen met een actie in hun boerderijwinkel. “Het is een organisatie die veel met vrijwilligers werkt. Ze verlenen medische zorg aan mensen die het niet kunnen betalen of die in landen wonen waar die zorg er niet is. Dat vind ik het mooie van Mercy Ships. We staan daar volledig achter”, vertelt Piet.

De opzet van de actie is eenvoudig. De meeste klanten van de winkel hebben een spaarkaart. Een volle kaart levert 1 euro op. In de actieperiode kan de spaarkaart ook worden gedoneerd aan Mercy Ships. De boerderijwinkel verdubbelt dan de waarde.

In de winkel staat een doos waar de spaarkaarten in kunnen worden gedaan. Er staat ook een spaarpot bij, in de vorm van een schip, waar contant geld in kan worden gedaan.
Voor kinderen heeft de boerderijwinkel een bouwplaat en een informatieboekje over Mercy Ships.

“Met het inleveren van een volle spaarkaart, houden we de schepen van Mercy Ships in de vaart”, aldus Els en Piet Barendregt.

Advertenties uit de krant