Afbeelding

Lekker & Live kan naar Stationstuinen

Algemeen

BARENDRECHT – Het festival Lekker & Live en andere grote evenementen kunnen worden gehouden ten oosten van het station. Daar wordt de komende jaren de wijk Stationstuinen gebouwd.

Lekker & Live was gepland in de Zuidpolder, maar daar is in de gemeenteraad verzet tegen gekomen. Een andere plek was niet direct voorhanden. Daarop is het college op onderzoek uitgegaan. Daarbij speelde ook een rol dat er in Barendrecht steeds meer vraag is naar een geschikt terrein voor evenementen.

De geschikte plaats is gevonden in de Stationstuinen. “Momenteel de ideale locatie voor evenementen omdat dit tot weinig overlast zal leiden voor de omwonenden, maar ook omdat het gelegen is naast het station, wat de bereikbaarheid zeer goed maakt”, schrijft burgemeester Govert Veldhuijzen aan de gemeenteraad.
Het bedrijf GKB zal grond aan beide kanten van de Spoorlaan geschikt maken voor evenementen. De grond ernaast, die eigendom is van Prorail, wordt niet voor evenementen gebruikt. Het geschikt maken van de grond kost bijna 30 duizend euro.
Het terrein kan voor twee jaar ingezet worden voor dit doel. “Het tweede jaar mogelijk in aangepaste vorm, afhankelijk van wanneer met de bouw gestart gaat worden. Ook dan is er echter nog genoeg grond beschikbaar”, aldus de burgemeester.
Omdat het gaat om een tijdelijke oplossing, moet er voor de toekomst gezocht worden naar een andere plek binnen Barendrecht waar evenementen gehouden kunnen worden.

Advertenties uit de krant