Tono Martin komt naar het festival. (foto: William Rutten)
Tono Martin komt naar het festival. (foto: William Rutten) Foto: WILLIAMRUTTEN

Line-up van Lekker & Live is bekend

Algemeen

BARENDRECHT – De organisatoren van het festival Lekker & Live hebben er twee jaar op moeten wachten, maar op 15 en 16 juli vindt het festival toch plaats.

Ondanks de lange wachttijd heeft Frank Roolaart er nog steeds zin in. De Barendrechtse ondernemer is één van de initiatiefnemers. Nee, hij is niet moedeloos geworden, verzekert hij. “We zitten in een branche waarin het twee jaar lang zwaar is geweest”, constateert hij nuchter. Roolaart heeft zelf horecabedrijven in Rotterdam.

“In 2020 zagen we veel animo voor het festival. In een paar weken tijd waren er in de voorverkoop 9000 kaarten verkocht. Inmiddels is het festival door corona twee maal uitgesteld. In ben blij dat we het nu zonder maatregelen kunnen houden.”

In 2020 zou het festival met live muziek en lekker eten gehouden worden in de Zuidpolder. Inmiddels is de toekomstige woonwijk Stationstuinen de nieuwe locatie voor het festival. Daar kan het dit jaar en volgend jaar gehouden worden.

Lekker & Live wordt gehouden aan twee kanten van de Spoorlaan. Aan de ene kant is een leeg veld, waarop ooit woningen gebouwd gaan worden. Dat wordt het hoofdterrein. Aan de andere kant van de laan staat de kas van Café Clementine, een onderdeel van het project Verse Grond.

“We gaan met Verse Grond samenwerken”, vertelt Frank Roolaart. “Het was altijd al de bedoeling om met ondernemers uit Barendrecht samen te werken. Dat is wel moeilijker geworden. Veel bedrijven hebben moeite om voldoende personeel te vinden. Maar misschien dat het over een paar maanden anders is.” In ieder geval doet restaurant ’t Waaltje mee. Er is ook contact met de bedrijven rond het festivalterrein.

Twee jaar geleden kwam de belangstelling voor het festival vooral uit Barendrecht. Roolaart verwacht dat het dit jaar niet anders is. Wellicht dat er door de nieuwe locatie wat meer bezoekers komen uit Ridderkerk en Rijsoord. “Belangstellenden van verder weg komen vaak voor een specifieke artiest. Maar dan hebben we het over tientallen mensen.”

Bij de voorbereiding werkt de organisatie van Lekker & Live samen met bedrijven die in het hele land evenementen organiseren. Zij zijn betrokken bij zaken als een verkeersplan en (destijds in de Zuidpolder) onderzoek naar de natuur. “Er wordt een verkeerplan gemaakt. Maar we denken dat de meeste mensen op de fiets zullen komen”, legt Frank Roolaart uit. Er wordt gezorgd voor een fietsenstalling. Wellicht wordt voor auto’s de parkeerplaats van het station ingezet. Daarover wordt nog contact gezocht met Prorail. “En we zullen overal verkeersregelaars neerzetten.”

Line-up
Deze week is bekend geworden welke artiesten meewerken aan het festival. Het zijn Racoon, Di-Rect, Tino Martin, Maan, Snelle & de Lieve Jongens Band, Rolf Sanchez, Jeroen van der Boom, Glennis Grace, Benr en Ro-Zen Sisters.
De voorverkoop start donderdag 31 maart.

Lekker & Live wordt gehouden op vrijdag 15 en zaterdag 16 juli. Het is toegankelijk voor 18 jaar en ouder. Zie ook de website van het festival en de pagina’s op Facebook en Instagram.
lekkerenlive.nl

Advertenties uit de krant