Afbeelding

Opvang Oekraïners in Hart voor Barendrecht

Algemeen

BARENDRECHT - Op dinsdag 29 maart zijn Kees Silvis en Ans van der Wel van platform Opvang Statushouders te gast in het radioprogramma Hart voor Barendrecht.
De opvang van vluchtelingen uit Oekraïne, waarvan er al 3 miljoen op de vlucht zijn door het oorlogsgeweld is ook een taak van de Barendrechtse gemeenschap. De gemeente heeft een projectgroep ingesteld gericht op de opvang van in eerste instantie 100 vluchtelingen uit Oekraïne. Maar het ziet er naar uit dat dit er snel meer worden.
Vanwege een enorm huizen tekort zijn Kees Silvis en Ans van der Wel de initiatiefnemers van de opvang van vluchtelingen bij particulieren in Barendrecht. Bij de hartverscheurende beelden uit Oekraïne is het hartverwarmend dat veel gezinnen zich hebben aangemeld om Oekraïners in hun huis en hart op te nemen. Op de informatieavond over de opvang van Oekraïners in de Bethelkerk op 17 maart kwamen 135 mensen af. Er is een grote betrokkenheid van de Barendrechters om deze vluchtelingen zo snel als mogelijk op te vangen, kinderen naar school te laten gaan en hen een passende baan aan te bieden, zodat zij weer in hun kracht komen te staan. Vele voorbeelden en initiatieven werden genoemd op die informatieavond.

Verder bereid de Culturele Commissie van Carnisse Haven een benefietconcert voor met onder meer Oekraïense muzikanten. De opbrengst wordt beschikbaar gesteld voor lokale projecten met Oekraïense vluchtelingen. 

Het radioprogramma Hart voor Barendrecht is iedere dinsdag tussen 19 en 20 uur te beluisteren bij Exxact Barendrecht. 

www.hartvoorbarendrecht.nl

Advertenties uit de krant