Marijke Roodnat en Levien de Kam bij de plaats waar het kruis komt te liggen.
Marijke Roodnat en Levien de Kam bij de plaats waar het kruis komt te liggen.

The Passion 40daagse komt naar Barendrecht

Algemeen

BARENDRECHT- Het witte kruis van The Passion komt naar Barendrecht. Op zaterdag 9 april ligt het kruis ’s middags op het pleintje bij Het Kruispunt. Aansluitend is er ’s avonds een optreden van Rob Favier in de Bethelkerk.

Jaarlijks is The Passion een indrukwekkend televisiespektakel, waarin het verhaal van Pasen op een eigentijdse manier wordt verteld. Dit jaar sluit hier op veel plaatsen in Nederland ‘The Passion 40daagse’ op aan, een initiatief van de Protestantse Kerk (PKN). Ruim tachtig gemeenten in Nederland organiseren kleinschalige en persoonlijke concerten en activiteiten rondom het Passion-kruis waarbij je even stil kunt worden. In Barendrecht heeft stichting Hart voor Barendrecht, waarin veel kerken samenwerken, zich hiervoor aangemeld.

Gekozen is voor zaterdag 9 april. “Dat is zo dicht mogelijk bij Pasen”, leggen Marijke Roodnat en Levien de Kam uit. Ze zijn namens Hart voor Barendrecht betrokken bij de organisatie van de dag.

Plein van Hoop

Van 14 tot 17 uur komt onderaan de trappen voor Het Kruispunt het Passion-kruis te liggen. Het is een iets verkleinde kopie van het kruis dat op televisie te zien is. 

Op dit ‘Plein van Hoop’ staat ook het busje waarmee het kruis langs de deelnemende gemeenten wordt vervoerd. Voor Barendrecht is het kruis te zien in Zwijndrecht. De volgende stopplaats is Woerden.

Bemoediging

Bij het busje en het kruis is gelegenheid om ter bezinning een kaarsje aan te steken. Ook kunnen mensen een bemoedigend kaartje schrijven. De kaartjes worden daarna gestuurd aan Barendrechters die dit goed kunnen gebruiken.

Er kan ook een korte wandeling in de nabije omgeving worden gemaakt langs een aantal ‘zingevingsvragen’. Er is ook gelegenheid voor het voeren van gesprekken.

“Mensen zijn angstig voor wat komen gaat. Wij geven de kans om die zorgen te delen, in gesprek te gaan en hoop te bieden. Voor de inwendige mens wordt uiteraard ook gezorgd met koffie en thee”, zegt Levien de Kam.

Avond

’s Avonds staan het kruis en het busje voor de Bethelkerk, aan de andere kant van de Barendrechtseweg. Daar is die avond een intiem concert van Rob Favier met als motto ‘Alles komt goed?!’. Dat maakt ook deel uit van ‘The Passion 40daagse’. Het concert begint om 20 uur.

Het ‘Plein van Hoop’ is vrij toegankelijk. Voor het concert van Rob Favier is de entreeprijs vanaf 3,50 euro. Kaarten kunnen besteld worden via zingenindekerk.nl/
passion40daagse
. Er is ook kaartverkoop aan de deur. Er is een collecte waarvan de opbrengst bestemd is voor hulp aan Oekraïne.

www.hartvoorbarendrecht.nl

Een replica van het Passion-kruis komt naar Barendrecht.

Advertenties uit de krant