Nieuwe woningen aan de Mr. Lohmanstraat.
Nieuwe woningen aan de Mr. Lohmanstraat.

Vragen over nieuwe woningen

Algemeen

BARENDRECHT – Slechts acht van de 31 nieuwbouwwoningen aan de Mr. Lohmanstraat zijn toegewezen aan Barendrechters. Echt voor Barendrecht (EVB) heeft hier vragen over gesteld aan het college.

Volgens EVB hebben 550 mensen via Woonnet Rijnmond op deze woningen gereageerd, waaronder 245 mensen uit Barendrecht.

“Aan het betrekken van deze woningen zijn voorwaarden gebonden, 61 Barendrechters voldeden aan deze voorwaarden. Woningbouwvereniging Patrimonium zal echter, zo blijkt uit navraag door onze fractie, slechts 8 van deze 31 nieuwbouwwoningen met voorrang aan deze Barendrechters gunnen. En zo gaat het ook met de andere woningen die de woningbouwvereniging binnenkort oplevert. Van de in totaal 93 nieuwbouwwoningen zullen er uiteindelijk maar 24 met voorrang aan Barendrechters worden toegewezen”, schrijven de EVB-raadsleden Roeland Bol en Luke Dik.

“Ziet u ruimte om in de toewijzing van deze nieuwbouwwoningen bij te sturen, zodat meer Barendrechters met voorrang deze woningen kunnen betrekken?”, vragen ze aan het college.

“Patrimonium heeft ons aangegeven dat van alle vrijkomende woningen in Barendrecht in 2020 slechts 39 procent naar Barendrechters is gegaan. Het percentage van 2021 is nog niet bekend, maar zal vermoedelijk niet veel afwijken”, schrijven Bol en Dik. Ze vragen het college welke mogelijkheden er zijn om dit percentage binnen de huidige wetgeving omhoog te krijgen.

Advertenties uit de krant