Melanie van den Berg met paard.
Melanie van den Berg met paard.

Paardencoach in Hart voor Barendrecht

Algemeen

BARENDRECHT - Op dinsdag 19 april zijn paardencoach Melanie van den Berg en Rosalie Akihary, ervaringsdeskundige en professional voor thuiszittende hoogbegaafden en hun ouders te gast in het radioprogramma Hart voor Barendrecht in het kader van de Estafette.

Melanie van den Berg werkt een dag in de week als ZZP-er bij Horses&C0 in Heerjansdam als paardencoach. Coaching, therapie en begeleiding met het paard is de co-therapeut voor kinderen en volwassenen met trauma’s, hechtingsproblematiek, hoog-gevoeligheid en met de gevolgen van te lang en teveel stress. Ook heeft Melanie nu een eigen bedrijf met het paard als co-therapeut opgezet. Paarden zijn gevoelige dieren en er wordt gewerkt met de methodiek van ervaringsgericht leren en met persoonlijke doelen. Met een indicatie van de WMO of de WIZ kunnen volwassenen en kinderen hier terecht. De ervaring leert dat met de coaching het paard een confronterende, verrassende spiegel kan zijn, die je inzichten geeft in één sessie. Paarden zijn gevoelig voor de lichaamstaal van anderen. Aan het gedrag van het paard kan men veel afleiden. Meer leren over jezelf samen met de paarden, dat is de coaching die Melanie als erkend paardencoach aan haar deelnemers overbrengt.

Rosalie Akihary heeft een eigen praktijk, You’re welcome, coaching en training in Barendrecht en zij geeft het estafettestokje door aan Melanie. 

Met Rosalie Akihary en Melanie van den Berg gaan we in gesprek over de mogelijkheden die er zijn en hoe zij elkaar kunnen versterken.


Hart voor Barendrecht is op dinsdag tussen 19 en 20 uur te beluisteren bij Exxact Barendrecht.
www.hartvoorbarendrecht.nl

Advertenties uit de krant