Afbeelding
Foto:

Afscheidsgroet bij de Barendrechtse Brug

Algemeen

BARENDRECHT - Wellicht voor de laatste keer werd er op 4 mei een krans gelegd bij het monument voor Derde Grensbataljon, op de oprit van de vroegere Barendrechtse Brug. 

Als alles in de Hoeksche Waard volgens plan verloopt, wordt de gedenksteen dit najaar naar het bruggenhoofd op de andere oever verplaatst. Daar heeft het oorspronkelijk gestaan. In verband met de aanstaande verplaatsing werden er op 4 mei bloemen gelegd door burgemeester Govert Veldhuijzen en kinderburgemeester Demi Kroonen namens Barendrecht en burgemeester Charlie Aptroot namens de gemeente Hoeksche Waard.
Burgemeester Aptroot legde ook bloemen op de begraafplaats aan de Scheldestraat. Daar ligt piloot Jack Dawson Green begraven, die boven die Hoeksche Waard werd neergeschoten.

Burgemeester Govert Veldhuijzen en kinderburgemeester Demi Kroonen hebben woensdagochtend bloemen gelegd bij alle Barendrechtse oorlogsmonumenten. Behalve het monument voor het Derde Grensbataljon waren dat de Anne Frank-boom, de plaquette in het NS-station, het monument in Smitshoek en het graf van Jack Dawson Green. 

Advertenties uit de krant