Anne Kooiman. (foto: Arnold Sluijs)
Anne Kooiman. (foto: Arnold Sluijs) Foto: Arnold Sluijs

Aandacht voor noodopvang en opvang Oekraïners

Algemeen

BARENDRECHT - Op dinsdag 7 juni zijn Esther Naayen, teamleider bij KijkopWelzijn en Anne Kooiman, teamleider bij VluchtelingenWerk Barendrecht en Roeland Luyendijk van de gemeente te gast in het Exxact radioprogramma Hart voor Barendrecht.
De noodopvang Carnisse is de tijdelijke opvang van asielzoekers, omdat Ter Apel overbelast is door een grote toestroom van nieuwe vluchtelingen. En KijkopWelzijn heeft de coördinatie van de gemeente gekregen om activiteiten aan deze 50 vluchtelingen aan te bieden.
De opvang van vluchtelingen uit Oekraïne in Barendrecht is een taak van de Barendrechtse gemeenschap. De gemeente heeft een projectgroep ingesteld gericht op de opvang van in eerste instantie 100 vluchtelingen uit Oekraïne. Roeland Luyendijk van de gemeente gaat in het gesprek in hoe de opvang op dit moment verloopt en de nabije toekomst in beleid eruit ziet.
Anne Kooiman van VluchtelingenWerk vertelt over de juridische kant van de Noodopvang Carnisse en de terugblik van 3 maanden Oekraïners in gastgezinnen.
Er is een grote betrokkenheid van de Barendrechters om deze gevluchte Oekraïners zo goed als mogelijk op te vangen, kinderen naar school te laten gaan en hen een passende baan aan te bieden, zodat zij weer in hun kracht komen te staan. Vele particuliere initiatieven zijn de afgelopen maanden ontplooid, zoals een benefiet concert met o.a. Oekraïense muzikanten in Carnisse Haven. VluchtelingenWerk heeft de verantwoordelijkheid om vluchtelingen met een status, die in Barendrecht een huis hebben gekregen, bij te staan en wegwijs te maken.

Het radioprogramma Hart voor Barendrecht is iedere dinsdag tussen 19 en 20 uur te beluisteren bij Exxact Barendrecht.
www.hartvoorbarendrecht.nl

Advertenties uit de krant