Ruth Jacott en Belle Perez treden zaterdag 25 juni op. (foto Belle Perez: Stephanie)
Ruth Jacott en Belle Perez treden zaterdag 25 juni op. (foto Belle Perez: Stephanie)

Picknick is terug in Park Buitenoord

Algemeen

BARENDRECHT – Park Buitenoord staat op vrijdag 24 en zaterdag 25 juni weer in het teken van Picknick in ’t Park. Organisator Cor Dorst hoopt dat er volgend jaar een grotere locatie voor het populaire festival beschikbaar is.

Het is de vijfde editie van Picknick in ’t Park. Het festival ging tussendoor een paar keer niet door wegens een door regen verzadigde bodem en de laatste twee jaar door corona.

Cor Dorst en zijn organisatie All Events konden door corona geen festivals organiseren. Maar ze zaten niet stil. Ze hebben bijvoorbeeld de vaccinatieposten in sporthal De Bongerd en in de Ridderkerkse hal De Wissel opgezet. Ze regelen ook alle faciliteiten voor de noodopvang aan de Zuider Carnisseweg. “Ach, we zijn zo all round”, zegt Dorst lachend. “En het is leuk dat ze ons weten te vinden. Maar nu kunnen we weer terug naar de basis.”

Aanvankelijk was het niet de bedoeling om het festival weer in Park Buitenoord te houden. Het park ligt tussen woonwijken. De Vredepolder, achter sauna Thermen Barendrecht, zou een mooi alternatief zijn. Het festival zou daar verder kunnen groeien. Zanger Mart Hoogkamer was al geboekt. Hij moest echter weer worden afgezegd toen Staats Bosbeheer en het Recreatieschap geen toestemming gaven voor het festival. “In overleg met de gemeente gaan we nu terug naar een eenvoudiger Picknick. Dat vinden we prima”, zegt Cor Dorst nuchter.

Programma
Op beide dagen gaat het terrein open om 15 uur. Zowel op vrijdag als op zaterdag begint het programma met een onderdeel voor de kinderen. Op vrijdag is dat de Sander Ketel kindershow (17 – 17.45 uur), op zaterdag komt Clown Jopie (16 tot 17 uur).

Op vrijdag zijn er optredens van One Two Trio, José, Django, Helemaal Hollands en Alex. Op zaterdag komen Deon Leon, Wannebiez, Midnight Diamonds, Belle Perez, de Abba-act A Fever en Ruth Jacott.

Entree
In vergelijking met de laatste keer is de entreeprijs van het festival duidelijk verhoogd. De 3 euro per persoon is verleden tijd. Aan de kassa wordt nu voor een volwassene 7,50 euro gerekend. Kinderen van 1 tot en met 8 jaar komen voor 2,50 euro binnen.

De prijsverhoging heeft een aantal oorzaken. Bijvoorbeeld het groepje Barendrechters dat de laatste keer een vechtpartij begon. “We hadden 5 bewakers, dat worden er nu 17 met alle kosten die daar bij horen”, legt Cor Dorst uit. Ook zaken als milieumaatregelen en transport zijn duurder geworden. “Maar ik wil zorgen dat het betaalbaar blijft. Dat iedereen hier naartoe kan.”
Kaarten zijn alleen te koop aan de ingang.
www.picknickintpark.com

Advertenties uit de krant