Tineke Schouten komt op 6 en 7 oktober naar Het Kruispunt. (foto: Roy Beusker)
Tineke Schouten komt op 6 en 7 oktober naar Het Kruispunt. (foto: Roy Beusker)

Nieuw seizoen theater Het Kruispunt met honderd voorstellingen

Algemeen

BARENDRECHT - Het nieuwe programma van Theater het Kruispunt staat nu online op www.theaterhetkruispunt.nl. De reguliere verkoop start op vrijdag 17 juni, omstreeks 22.30 uur na afloop van de De Tip, de feestelijke previewavond met acts die in het seizoen 22-23 te zien zijn.

“We mogen weer! En we zijn ongelofelijk blij en enthousiast om ons aanbod te presenteren na twee roerige jaren waarin onze theaterdeuren vooral gesloten waren”, vertelt Chantal Kradolfer directeur van Theater het Kruispunt.
 Het nieuwe programma telt zo’n 100 voorstellingen en is gevarieerd. “Van peuter-kleuterochtenden tot aan de grootste shows, van jonge talenten tot aan de bekendste namen en van intieme muziekvoorstellingen tot aan swingende concerten. En niet te vergeten de beste films. In seizoen 22-23 komt het allemaal voorbij in Theater het Kruispunt”, vervolgt ze.

Te zien zijn onder meer Tineke Schouten, René van Meurs, The Dutch Eagles, Richard Groenendijk, Huub Stapel, Shirma Rouse, Pieter Derks, Maarten van Rossem, Veldhuis & Kemper, Freek de Jonge, Henry van Loon, Edsilia Rombley, Martine Sandifort, Lenette van Dongen, Joke Bruijs, Jon van Eerd, Kruimeltje de Musical, Ton Kas, Hendrik Groen, Huisvrouwen bestaan niet, De Regels van Floor, Soy Kroon, Joris Linssen & Caramba, Nico Dijkshoorn, The Cosmic Carnival, Opvliegers, Peter Heerschop & Viggo Waas, Assepoester de Musical, Willie Wartaal, Marja van Katendrecht, Roue Verveer, Anneke van Giersbergen, Ernst Bobbie en de rest, Ellen ten Damme, The Mousetrap en nog veel meer.

Theaterspecials
“Ook komend seizoen laten we zien dat we hechten aan vaste gezichten, maar ook oog hebben voor nieuwe programmering. Hiermee investeren we in nieuw publiek.” Aldus Chantal. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de theaterspecials. Voorstellingen die genre overschrijdend zijn en niet in een hokje zijn te plaatsen. Chantal: “Een zo’n special is De Onwaarschijnlijke Elf Editie WK ’22. In aanloop naar het veelbesproken WK in Qatar is De Onwaarschijnlijke Elf de ideale voorbeschouwing. De opstelling bestaat uit de beste muzikanten, schrijvers en journalisten die Nederland rijk is. Een team om van te water tanden in een nieuwe literaire en muzikale theateravond.”

Maar ook het programma Unbeschreiblich Weiblich met Saksia Noort en Stella Bergsma kan met recht een special genoemd worden. “Nina Hagen zong eind jaren 70 de punksong Unbeschreiblich Weiblich en dirigeerde daarmee een hele generatie meisjes de tweede feministische golf in. Nina’s lied lijkt anno nu vergeten. In Unbeschreiblich Weiblich gaat het om de vraag hoe is het om een vrouw te zijn in de wereld van nu? Een literair divers leger van schrijvers en muzikanten geeft antwoord op die vraag”, vervolgt Chantal.

Uniek
Chantal tipt ook graag twee unieke projecten. De Gevangenis Monologen en Checkpoint Charlie. Chantal licht toe: “De Gevangenis Monologen is al een langer bestaand concept, maar in 22-23 voor het eerst in Het Kruispunt te zien. Centraal staat het verhaal van een ex-gedetineerde. Een voorstelling over familie, verlies, uitgesloten worden en verkeerde keuzes maken. Over jezelf oprapen en terugkomen na een crisis en over wantrouwen in de bajes. Actueel, ontroerend en confronterend.”
“Checkpoint Charlie is een nieuwe Nederlandse musical met liedteksten van Stef Bos. Hierin volgen we Berlijners die van de ene op de andere dag gescheiden worden van hun familie, hun dromen en de stad zoals ze die kenden. Door de muur, de muur die hen verdeelt én verbindt.”

Peuter-kleuterochtenden
Ook in 22-23 organiseert Theater het Kruispunt Peuter-kleuterochtenden. De peuter-kleuterochtenden vinden plaats in de vergaderruimtes op de eerst verdieping. Stuk voor stuk mooie betoverende kleine voorstellingen met altijd een gratis workshop voorafgaand aan de voorstelling. “Met deze voorstellingen in ons aanbod kunnen we een nieuwe generatie de waarde en magie van het theater laten ervaren”, aldus Chantal. De Peuter-kleuterochtenden worden mede mogelijk gemaakt door de Vriendenclub van Theater het Kruispunt.

Het doet Chantal, als nieuwe directeur van Theater het Kruispunt, goed om te zien hoe het publiek, maar ook alle artiesten het theater een warm hart toedragen, ook tijdens de afgelopen twee seizoenen vol corona-narigheid. “Samen met het team, onze vrijwilligers en de artiesten en hun crews staan we te trappelen om het publiek weer te verwelkomen. We zien je snel!”

Huub Stapel speelt op 19 november in ‘Alleen familie’. (foto: Mark Engelen)

Advertenties uit de krant