Afbeelding
Foto:

Marijke wandelt in Nijmegen

Algemeen

BARENDRECHT - Ondanks dat de Nijmeegse Vierdaagse dit jaar vanwege de warmte pas op woensdag start, vertrok wandelsportvereniging Marijke toch vanochtend. De school waarin de vereniging verblijft was tenslotte al gehuurd. Dus waarom niet? ,,Het is jammer dat we niet vier dagen kunnen lopen, maar ook heel logisch”, zegt Margreet den Otter. ,,We hebben al verhalen gehoord van mensen die op zaterdag de vierde dag inplannen, zodat ze toch vier dagen gewandeld hebben, maar dat gaan wij niet doen.” De vereniging ging met 27 wandelaars en acht verzorgers op weg. 

Na twee achtereenvolgende jaren het zonder de Vierdaagse in Nijmegen te moeten doen, konden de wandelaars van wandelsportvereniging Marijke weer aan de bak. Drie in plaats van vier dagen, maar dat maakte ze niet uit. Allen hadden er veel zin in.

Er zijn totaal 42.000 wandelaars ingeschreven afkomstig uit 74 landen voor het grootste wandelfestijn van deze wereld. Onder hen bijna 13.000 wandelaars die voor het eerst aan de start verschijnen. Sinds lange tijd hoefde dit jaar niet geloot te worden.

De Marijkewandelaars hebben zich door hun deelname aan diverse wandeltochten, goed voorbereid om getraind en fit aan de start te kunnen verschijnen. De leden van Marijke verblijven in een schoolgebouw van het Montessori college in de stad Nijmegen.

Jubileum
Voor enkele Marijke-leden is deze Vierdaagse een zeer bijzondere. Cor Mout zal voor de 50e keer aan de start verschijnen op afstand 40 km. Margreet den Otter en Piet Wierks zullen beide voor de 30e keer aan de start verschijnen en Otto van Franeker voor de 15e keer. De meeste wandelaars zijn ervaren en hebben deze uitdaging al meerder keren volbracht.

Verzorging
Het verzorgingsteam bestaat uit vrijwilligers die dag en nacht klaar staan voor de lopers. Behalve de verzorging in de school zijn er drie verzorgingsposten onderweg. Deze verzorgers staan regelmatig tegelijk met wandelaars op om 3 uur in de ochtend, om voor eten, drinken en ondersteuning te bieden.

Wie volgend jaar ook mee wil doen kan mailen naar
bestuur@wandelsport
vereniging.nl.

Advertenties uit de krant