Meer voorlichting nodig over afvalcontainers

BARENDRECHT - Echt voor Barendrecht (EVB) wil dat het college snel meer duidelijkheid verschaft over de mogelijkheid om afvalcontainers te weigeren. Recent hebben inwoners van Barendrecht een brief gekregen over het nieuwe afvalbeleid. In deze brief staat dat inwoners van eengezinswoningen in oktober twee afvalcontainers krijgen en bewoners van appartementen een aanrechtbak voor GFT-afval.
EVB diende deze week schriftelijke vragen in. Miranda Mes (EVB): "We hebben over dit nieuwe afvalbeleid van het college meerdere keren in de gemeenteraad vragen gesteld, maar werden steeds met een kluitje het riet ingestuurd. Tijdens een debat vlak voor de zomer gaf wethouder Schaap (VVD) eindelijk toe dat de afname van afvalcontainers niet verplicht is. Veel inwoners hebben inmiddels aan ons gevraagd hoe zij de containers kunnen weigeren." EVB wil dat het college duidelijk communiceert over hoe bewoners de containers voorafgaand aan de uitlevering kunnen weigeren. Mes: "Het zou toch zonde zijn als straks vele ongewenste afvalbakken ongebruikt in een gemeentelijke opslag verdwijnen.''

Cliniclowns
op bezoek in
Borgstede

BARENDRECHT - Cliniclowns Moes en Toet zijn woensdag 7 augustus op bezoek geweest in Borgstede. De clowns zorgen altijd voor feest. Ook dit keer waren weer hilarische momenten en werd er gezellig met elkaar gezongen. Met een kwinkslag links en rechts toverden de clowns al snel een glimlach op het gezicht van de bewoners. In de middag waren ze op bezoek in de Carrousel waar ook IJssalon Hemels de bewoners kwam trakteren. Daar werd op de smaken van het ijs ingespeeld. Toet had een ijsje besteld met de smaken pistache, augurk, rodekool en bietjes. En volgens haar waren die smaken allemaal terug te vinden in het ijs. De bewoners konden er om lachen.