Guusje is ongeveer twee jaar oud.
Guusje is ongeveer twee jaar oud. Foto:

Opvang gezocht voor campingkatten

REGIO - Via een uitwisseling kwamen onlangs de poezen Guusje, Noah en Keesje in De Dierenstee terecht. Zij maakten deel uit van een grote groep katten die op een camping leefde en daar gevoerd werd door de bewoners. Alle katten werden gevangen en geneutraliseerd en een deel van de dieren kon gelukkig worden herplaatst. Voor Guusje, Noah en Keesje wordt verwacht dat ze zeker nog aan een thuissituatie kunnen wennen.
Noah is met haar één jaar de jongste, Guusje is ongeveer twee jaar oud en Noah zit daar precies tussenin. De dames zijn nog vrij schuw. Keesje laat zich soms al aaien. Voor Guusje en Noah is dit nog te spannend. Wie (een van) deze poezen adopteert, moet zich dan ook realiseren dat de socialisatie thuis moet worden voortgezet. Dat vraagt veel tijd, geduld en liefde, maar daarmee kunnen ze zeker uitgroeien tot aanhankelijke huisgenootjes. Een andere kat kan deze dames erg helpen, ze moeten daarom bij een soortgenoot worden geplaatst. Uiteraard is het ook mogelijk om Guusje, Noah en Keesje als trio te adopteren.

De Dierenstee is vanwege de maatregelen met betrekking tot het coronavirus gesloten voor publiek tot 19 januari.
Dierenopvangcentrum De Dierenstee, Groene Kruisweg 14a, 3281 KB Numansdorp, tel. 0186 - 655 150, email: info@dierenstee.nl.

www.dierenstee.nl