Het vrijwel lege marktplein op het Havenhoofd.
Het vrijwel lege marktplein op het Havenhoofd. Foto:

Weekmarkt op Havenhoofd verplaatst

BARENDRECHT – De markt op het Havenhoofd is verplaatst in de richting van het winkelcentrum. Woensdag 6 januari was er voor het eerst een nieuwe opstelling van de marktkramen.

Onder het Havenhoofd bevindt zich een parkeergarage, waarvan het dak niet zwaar mag worden belast. Bij het opstellen van de marktramen werd daar de afgelopen jaren rekening mee gehouden. Zware verkoopwagens werden aan de rand van de markt geplaatst, om het dak te ontzien.
Op maandag 28 december zijn de marktkooplieden door de gemeente gebeld met de mededeling dat de opstelling per direct moet veranderen. In het dak van de parkeergarage zouden scheuren zijn geconstateerd, zegt één van de kooplieden.
Er is een nieuwe opstelling gemaakt voor de markt, waarbij de kramen zo dicht mogelijk tegen winkelcentrum Carnisse Veste aan worden geplaatst.
Op woensdag 30 december was er geen probleem, omdat er toen maar enkele kramen aanwezig waren. Deze week is de markt (op de non-food kramen na) weer compleet. Maandag heeft een aannemer daarom fietsenrekken verplaatst om meer ruimte te maken.

Vervolg op pagina 3.