Inzameling kerstbomen

BARENDRECHT - In verband met de coronamaatregelen wordt de kerstboominzameling dit jaar gedaan door medewerkers van de gemeente.
De kerstbomen worden op vrijdag 8 en zaterdag 9 januari opgehaald. De kerstboom kan worden neergezet op de plek waar ook het huisvuil wordt aangeboden. Huishoudens met een minicontainer kunnen de boom neerzetten op de aanbiedplek van de minicontainer. Mensen die gebruikmaken van een (ondergrondse) huisvuilcontainer kunnen hun boom naast die containers plaatsen. De kerstbomen worden vanaf 8 uur opgehaald. Wie zijn kerstboom na 9 januari wil inleveren, moet deze naar de milieustraat brengen.

Cultuur blijft in centrum

BARENDRECHT - Nu het schoolgebouw aan de Dierensteinweg gebruikt gaat worden door het onderwijs, is een verhuizing van de harmonie en andere culturele instellingen naar dit pand van de baan. Volgens wethouder Peter Luijendijk is hij in gesprek met culturele instellingen over huisvesting in het centrum.
Lees meer op pagina 5.

Museum is
te koop

REGIO - Het museum Johannes Postschool in Rijsoord is te koop. Eigenaar Ad Los hoopt op het vinden op een gedreven man of vrouw, die het museum zal voortzetten. De school waar op 15 mei 1940 de capitulatie werd ondertekend, kwam in 1996 in handen van Los. Hij maakte er een museum van met onder meer een reconstructie van de capitulatie, een planetarium en een observatorium.