Markt op Havenhoofd

Vervolg van voorpagina

Of de nieuwe opstelling voldoende ruimte biedt, zal blijken als de coronamaatregelen zijn vervallen. Dan komen de drie kramen terug die er momenteel niet mogen staan. “Dat wordt passen en meten”, zegt de marktkoopman.

De gemeente Barendrecht is om commentaar gevraagd, maar heeft nog geen reactie gegeven. Zodra die binnen is wordt het verhaal aangevuld op

deschakelbarendrecht.nl

Barendrecht krijgt wegsleepregeling

BARENDRECHT - Verkeerd geparkeerde auto's kunnen in Barendrecht nog niet op kosten van de eigenaar worden weggesleept. Maar dat gaat veranderen. Er is een wegsleepregeling gemaakt, die op dinsdag 12 januari wordt besproken door de raadscommissie Samenleving.
"Op dit moment geldt binnen de gemeente Barendrecht geen wegsleepregeling. Het komt echter regelmatig voor dat voertuigen fout geparkeerd staan op een plaats waar dat veel hinder veroorzaakt. Te denken valt aan onbevoegd parkeren op laad- en loshavens, taxistandplaatsen, marktterreinen, evenemententerreinen, voetgangersgebieden, invalidenparkeerplaatsen, voor een uitrit en dergelijke”, schrijft het college in een toelichting.
Een enkele keer zijn auto's weggesleept. De kosten konden dan echter niet verhaald worden op de eigenaar.
De gemeente Barendrecht wil nu het bedrijf A. Barendregt uit Rhoon inschakelen. Het wegslepen van voertuigen tot en met 3500 kg kost 166,75 euro. Voor zwaardere voertuigen geldt een hoger bedrag. Daarnaast dient de stalling te worden betaald (11,50 euro, respectievelijk 31,63 euro per etmaal).