Charlotte de Callafon en Sem van der Wilk.
Charlotte de Callafon en Sem van der Wilk. Foto:

Molen boekt record

BARENDRECHT – De Pendrechtse molen heeft een recordjaar achter de rug. De wieken gingen maar liefst 801.094 maal in het rond. Het vorige record werd geboekt in 2018, toen de molen 755.990 rondjes draaide.
Molenaar Barend Zinkweg vermeldt de cijfers in het jaarverslag van de molen, dat op Oudjaarsdag verscheen. Het is belangrijk om bij te houden hoeveel ronden de molen draait, want de provincie Zuid-Holland keert een maalpremie uit. Die gaat naar molens die jaarlijks minimaal 60.000 omwentelingen maken. “Vanaf 1995 krijgt de molen ieder jaar het maximumbedrag uitgekeerd”, schrijft Zinkweg.


Winnaars grote clubactie

BARENDRECHT - Charlotte de Callafon en Sem van der Wilk zijn de winnaars geworden van de grote clubactie bij Tennisvereniging Barendrecht. Sem verkocht de meeste loten, totaal 121. Charlotte volgde direct erna met 101 loten.
Met de grote clubactie werd een mooie opbrengst van 1.650 euro opgehaald voor de jeugd van TVB. Beide enthousiaste leden werden in het zonnetje gezet en kregen naast de bloemen een kleding setje en een bowlingbon.” In dit bijzondere jaar is het extra leuk dat jonge leden zich enthousiast inzetten voor de club”, aldus een bestuurslid van TVB.