Beslissing over 't Vlak valt op 26 januari

Vervolg van de voorpagina

Een aantal partijen gaf dinsdag nog geen definitief oordeel. Matthijs van der Welle (VVD) neigt naar steun voor het CDA-voorstel. Hij waarschuwde dat bij variant 4a een woning wordt gesloopt en de oprit van de Middenbaan complexer wordt gemaakt.
Marcel van Prehn (D66) voelt wel voor het voorstel van zijn partijgenoot wethouder Bults. Maar hij gaat nog eens praten met GroenLinks.
Manpreet Chand (PvdA) steunt het voorstel van het college. Hij vroeg wethouder Bults om vooral goed na te denken over het concept voor het plein. Hij ziet wel wat in een gezamenlijk terras voor alle horeca van ’t Vlak. “Het aan de bar bestellen van een biertje is zo 2019. Tegenwoordig gaat dat met een QR-code aan tafel.” Bults beloofde er over te gaan praten met de ondernemers.
Winnie Hofland (fractie Winnie Hofland) wil aandacht voor de overlast door brommers en scooters.
De autovrije variant 4a heeft ook de voorkeur van wethouder Bults. Maar hij wil eerst beginnen met 4b, zodat dan snel begonnen kan worden met het aanpakken van het plein. Hij heeft met alle ondernemers gesproken. Zij zijn verdeeld.

De beslissing valt in de vergadering van de gemeenteraad op dinsdag 26 januari.


Vragen over tekort
aan huisartsen

BARENDRECHT - Echt voor Barendrecht (EVB) maakt zich zorgen over de toegankelijkheid van de huisartsenzorg. Raadslid Richard Carlebur heeft vragen gesteld aan het college.
Uit een enquête onder huisartsen van begin vorig jaar blijkt dat 93 procent van de huisartsen in Barendrecht een patiëntenstop heeft. Carlebur: "Het tekort aan huisartsen in Barendrecht is een langdurig en fundamenteel probleem. Barendrecht heeft eigenlijk 2 á 3 voltijdswerkende huisartsen extra nodig. Veel Barendrechters staan nu bijvoorbeeld noodgedwongen ingeschreven bij een huisarts in Rotterdam-Zuid.”