Havenhoofd

(Naar aanleiding van de oproep om mee te denken over het Havenhoofd.)

"Ik denk dat een aantal elementen cruciaal zijn voor een gezellig plein, namelijk:
- terrassen van horeca
- groenvoorziening
- bankjes
- speeltoestellen voor kinderen
- mooie lantaarns

Als ik het aan Havenhoofd denk, zie ik in het midden bomen, struiken en bloemen staan, op een verhoogd gedeelte. Daaromheen, als rand, bankjes/zitplekken. Bijvoorbeeld zoals op Binnenwegplein in Rotterdam. Eventueel zou je dit nog groter kunnen maken om er speelvoorzieningen voor kinderen op te realiseren. Andere optie is er een soort cirkel of golvende ronde vorm te maken, waar aan de buitenkant zitgelegenheid in geïntegreerd is, lage beplanting in staat en binnenin de cirkel een kinderspeelplaats is.

Zet daaromheen genoeg horecaterassen zodat ouders en ander publiek uitzicht hebben op groen en/of hun spelende kinderen.
Maak het geheel af met goede verlichting en je hebt een prachtig plein.
Het Doornmanplein moet natuurlijk geheel voor de horeca worden ingericht. Dat heeft zichzelf afgelopen periode wel bewezen."

Reinier Beenen,
Barendrecht


Sterke stroming

"Afgelopen week ging mijn dochter met haar dochter ter hoogte van Thermen Barendrecht wandelen met de hond.
Er is daar een uitlaatplek en de hond rook waarschijnlijk water en ging er naar toe. Hij gaat altijd pootje baden, ,maar hij verdween gelijk kopje onder. Er zit daar namelijk een rioolbuis en een sterke stroming. Er zit wel een hek voor en hij is best groot, dus daar kon hij niet doorheen. Als het een kleine hond was geweest was hij zo naar binnen gezogen. Maar hij kon er ook niet meer uit komen.
Mijn dochteren kleindochter hebben met gevaar voor eigen leven alle mogelijke moeite moeten doen om hem te redden, wat gelukkig is gelukt.
Als een kind zo naar het water kan lopen en in de stroom van het riool terecht komt zijn de gevolgen niet te overzien. Dat vind ik een kwalijk zaak. Wij zijn gelukkig inmiddels van de schrik bekomen. Zou het niet mogelijk zijn om ergens een hek te plaatsen, zodat er niemand zomaar het water in kan lopen en dit nooit meer kan gebeuren."

C.Remie,
Barendrecht


Ingezonden brieven

Ingezonden brieven van maximaal 200 woorden kunnen per email gestuurd worden naar
redactiebarendrecht@
barlokalemedia.nl
De brieven moeten betrekking hebben op Barendrecht en Heerjansdam.
Bij de brief altijd naam, adres en telefoonnummer vermelden.


Gouwe Hoeck ter inzage

BARENDRECHT - Het bouwplan voor het appartementengebouw 'Residence de Gouwe Hoeck' mag ter inzage worden gelegd. Dat heeft de gemeenteraad dinsdag met een krappe meerderheid (15 - 14) besloten. Het komt op de plaats van een kantoorgebouw aan de Gouwe.
Het plan is vorig jaar door de gemeenteraad afgekeurd, omdat het louter 12 dure appartementen omvatte. Het nieuwe plan voorziet in 8 dure en 4 ‘haalbare' appartementen.
"In geen andere ontwikkeling wordt zo dicht op de bebouwing zo hoog gebouwd”, stelde Miranda Mes (EVB). Haar fractie stemde tegen. De andere partijen zijn blij met de aanpassing van het plan. Ook wijzen ze erop dat de omwonenden nu zienswijzen kunnen indienen.