het pak meel wordt thuis bezorgd.
het pak meel wordt thuis bezorgd. Foto:

Help minder mobiele plaatsgenoten naar vaccinatielocatie te brengen

"Ook in Barendrecht zullen inwoners een uitnodiging van het RIVM ontvangen om zich te laten vaccineren tegen COVID 19. ANWB Automaatje biedt de mogelijkheid om minder mobiele personen naar de vaccinatielocatie te brengen. ANWB AutoMaatje heeft al een groot aantal vrijwillige chauffeurs, maar dat aantal is nog niet genoeg om al deze speciale ritten te kunnen uitvoeren.
Wil je ook graag je steentje bijdragen en hulp bieden aan de mensen in je omgeving, meld je dan nu aan als chauffeur. Dit kan door op werkdagen contact op te nemen met ANWB AutoMaatje Barendrecht: maandag, woensdag en vrijdag tussen 09.00 uur en 12.00 uur op nummer 0180-626400 of per e-mail:
automaatje@kijkopwelzijn.nl.
Naast een goed gevoel iets voor je medemens te kunnen betekenen in deze tijd dat het er op aan komt, ontvang je als vrijwilliger voor elke gereden kilometer een vergoeding van € 0,30.
We hopen van harte dat je mee kan doen, alvast erg bedankt! Samen komen we er wel!"

Marlies Burger
Projectleider AutoMaatje


Bomen gekapt op plein

"Afgelopen donderdag kwam ik na een wandeling uit op het Middeldijkerplein. Tot mijn grote verbazing waren er een flink aantal, nog vrij jonge bomen, gekapt. Deze bomen gaven het plein in de zomer een mooi groen aanzien.
Ik begrijp hier niets van. Waarom moeten deze bomen weg? Waarom? Waarom?
Om op deze vraag een antwoord te krijgen heb ik de gemeente gebeld. Degene die ik aan de lijn kreeg kon mij geen antwoord geven, maar verzekerde mij dat ik teruggebeld zou worden door iemand die mijn vraag kon beantwoorden.
Dat is tot heden niet gebeurd. Misschien weet iemand anders de reden voor deze bomenkap?"

C. de Jong,
Barendrecht


Ouders en leerlingen bakken pannenkoeken

BARENDRECHT - Leerlingen van de Groen van Prinstererschool hebben een pak pannenkoeken gekregen. "Deze actie is een initiatief van de ouderraad om een ieder in deze bijzondere tijd een hart onder de riem te steken. En niet alleen dat, het is ook bedoeld als een kleine blijk van waardering voor alle kinderen, ouders en teamleden. Met elkaar lukt het om deze tweede lockdown het hoofd te bieden. Dat het niet eenvoudig is, zal duidelijk zijn. Maar doordat iedereen zijn/haar beste beentje voorzet, is er, dat is wel duidelijk, een geweldige prestatie geleverd", aldus directeur Peter Donatz.
"Deze week maar eens genieten van een heerlijk pannenkoek. Met spek, met appel of gewoon naturel; ze zullen de kinderen goed smaken. En het is een mooi moment om thuis alle sores heel even te vergeten."

Het initiatief van de ouderraad is mede mogelijk gemaakt door AH Middenbaan.