Kees Silvis en Ans van der Wel. (foto: Arnold Sluijs)
Kees Silvis en Ans van der Wel. (foto: Arnold Sluijs) Foto:

Uitzending met Platform Statushouders

BARENDRECHT - Op dinsdag 9 februari krijgt het Platform Statushouders aandacht in het Exxact radioprogramma Hart voor Barendrecht.
Kees Silvis en Ans van der Wel zijn als ‘kartrekkers’ van het Platform zeer betrokken op statushouders in Barendrecht. En nu zijn er mooie ontwikkelingen te vermelden, want het project ‘Goede Buur’ is goedgekeurd door de gemeente. Hierdoor krijgt Vluchtelingenwerk de mogelijkheid om de inzet van buddy’s voor statushouders te coördineren. Het werven van vrijwilligers voor statushouders is daarom in volle gang. De gemeente heeft budget vrijgemaakt om vrijwilligers te koppelen aan nieuwe statushouders en misschien ook aan mensen die hier al langer wonen. Het is niet eenvoudig wanneer je gevlucht bent uit oorlogsgebied om hier een nieuw leven op te bouwen. De taal, de cultuur, de Nederlandse gewoonten, hoe leer je die beter kennen dan wanneer een buddy regelmatig bij zo iemand over huis komt. Integreren doe je samen en zo leren vrijwilliger en statushouder over en weer van elkaar.
Er is ook een nieuwe medewerker bij Vluchtelingenwerk per 1 februari in dienst gekomen, Anne Kooiman. Ook zij komt in de uitzending aan het woord.
Hart voor Barendrecht is iedere dinsdag tussen 19 tot 20 uur te beluisteren bij Exxact Barendrecht.

www.hartvoorbarendrecht.nl