'Melden zorgt voor een veiliger leefomgeving'

(Vervolg van de voorpagina)
Burgemeester Jan van Belzen ziet de samenwerking als een belangrijke stap binnen de aanpak van ondermijning: “Door de meldingen van Meld Misdaad Anoniem zijn wij nog beter op de hoogte van mogelijk criminele activiteiten in onze gemeente. Criminaliteit aanpakken kunnen politie en gemeente niet alleen. We hebben daarbij de ogen en oren van onze inwoners hard nodig. Daarom roep ik inwoners op om te blijven melden, bijvoorbeeld via Meld Misdaad Anoniem. Melden helpt en zorgt voor een veiliger leefomgeving.”

Anonimiteit

Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijke organisatie en geen onderdeel van de politie. De anonimiteit van de melder staat altijd centraal.
Burgemeester Van Belzen legt uit waarom het belangrijk kan zijn om contact te zoeken met deze organisatie: “Inwoners en ondernemers lopen soms tegen criminele zaken aan. Denk aan een hennepkwekerij in een woning of iemand die fraudeert. Zij durven dit niet altijd te melden, uit angst voor wraak of omdat het om een bekende gaat. Het is belangrijk dat mensen weten dat ze dit soort dingen anoniem kunnen melden.”

Bereikbaarheid

Meld Misdaad Anoniem is zeven dagen per week bereikbaar via het telefoonnummer 0800-7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8 tot 22 uur en in weekenden en op feestdagen van 9 tot 17 uur.

Melden kan ook 24 per dag via een beveiligde omgeving op
meldmisdaadanoniem.nl/
melden