Eén van de teams is klaar om te starten.
Eén van de teams is klaar om te starten. Foto:

Kamato Gym houdt stoere speurtocht

BARENDRECHT - Samen met je ouders op pad om een ontvoering te beëindigen. Dat was zaterdag de opzet van een speurtocht voor de leerlingen van Kamato Gym aan de Arnhemseweg.
De instructeurs van Kamato merkten tijdens hun lessen zelfverdediging dat de kinderen zich steeds meer vervelen door de corona-maatregelen. "Ze kwamen in een negatieve spiraal terecht”, zo omschrijft instructeur Tom Gevers het. "Daarom wilden we iets leuks doen. Ook voor de ouders, omdat die ook vaak niet meer weten wat te doen.”
Er werd een speurtocht uitgezet met opdrachten waarbij de kinderen ook konden laten zien wat ze tijdens de zelfverdedigingslessen hebben opgestoken. Op een route van de Arnhemseweg over de Voordijk naar de Boerhaavelaan kwamen de teams verdachte situaties tegen.
Het doel van de speurtocht was het bevrijden van instructeur Tom Gevers. "We hebben de kinderen afgelopen week een filmpje toegestuurd waarop te zien is dat ik ben ontvoerd. De kinderen moeten opdrachten doen om mij te redden”, vertelt hij. Gevers nam plaats in een groen tentje, waaruit hij keer op keer werd ‘bevrijd'.
De 26 teams bestonden uit kinderen en hun ouders, zodat er corona-proof kon worden gespeurd.