Vraag over hangjongeren

BARENDRECHT – Gemeenteraadslid Jonathan Vrijman (EVB) vraagt aandacht van het college voor de overlast van hangjongeren in de parkeergarages van Albert Heijn en Jumbo aan de Middenbaan.
“Zo wordt er niet alleen troep gemaakt, ook laten jongeren etensresten achter, urineren en hangen daar. Sommige bezoekers van de parkeergarage ervaren het gedrag van de jongeren als intimiderend en hebben hierover geklaagd.”
Vrijman wil weten of het college iets aan deze overlast kan doen. “In het onlangs verschenen jaarverslag van de boa’s lezen we dat er in 2019 geen enkele bekeuring is uitgedeeld voor jongerenoverlast. De cijfers van 2020 zijn nog niet bekend. Hoe kan het dat er zoveel overlast wordt ervaren van hangjongeren in Barendrecht en dat er nooit verbaliserend tegen wordt opgetreden?”

Perspectief voor jeugd

BARENDRECHT - Wethouders jeugd uit het hele land maken zich ernstig zorgen over de situatie van kinderen en jongeren in de lockdown. Wethouder Reshma Roopram van Barendrecht is initiatiefneemster van de brandbrief die namens de wethouders maandag naar het Kabinet is verstuurd. De brief is ondertekend door meer dan honderd wethouders en organisaties.
De wethouders roepem het Rijk op om, met net zoveel urgentie als momenteel bedrijven financieel worden gesteund, ook jongeren weer perspectief te geven. En "dat gaat verder dan alleen het heropenen van de scholen”, aldus Roopram.
"Binnen vier maanden moet het kabinet met voorstellen komen.”