GGD waarschuwt tegen bedrog

REGIO – “De GGD belt geen 85-plussers voor vaccineren”, stelt de GGD Rotterdam-Rijnmond.
De GGD is gestart met het vaccineren van ouderen vanaf 85 jaar. Mensen in de leeftijd van 85 tot 90 jaar krijgen een uitnodiging per post van het RIVM. Huisartsen nemen persoonlijk contact op met de 90-plussers in hun praktijk. De GGD neemt dus geen contact op met deze groep ouderen over het vaccineren en komt ook niet bij mensen thuis om te vaccineren.
“Wordt u gebeld door iemand die zich voordoet als iemand van de GGD? Neem dit dan niet serieus en hang meteen op. De GGD neemt alleen telefonisch contact op bij bron- en contactonderzoek”, benadrukt de regionale GGD.

Rustig leren in Blok0180

BARENDRECHT- Leren voor een tentamen of rustig je huiswerk maken? Jongeren kunnen nog steeds terecht in BLOK0180 voor een rustige werkomgeving. Naast het harde werken, drinken de jongerenwerkers ook regelmatig een kopje thee met de jongeren en gaan ze in gesprek over hoe het met hen gaat.
“Het is belangrijk voor de jongeren om af en toe ook even te kunnen praten. Daarom lopen mijn collega’s en ik ook regelmatig even langs om te kijken hoe het gaat en of we ze kunnen helpen”, licht jongerenwerker Kim Schrijvers toe.
BLOK0180 is elke dag van 8.30 tot 15 uur open. Er wordt flexibel met de tijden omgegaan wanneer jongeren van te voren aangeven dat ze eerder moeten beginnen of iets langer willen blijven. Inschrijven via www.jongerenwerk
barendrecht.nl.

Verdacht van mishandeling

BARENDRECHT - Een 20-jarige Barendrechter is aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling en bedreiging. In de nacht van 26 op 27 november werd een 22-jarige Rotterdammer tegen zijn wil in meegenomen vanuit Nieuwekerk. Hij werd bedreigd met een vuurwapen en mishandeld. Ook werden zijn telefoon, paspoort en portemonnee afgenomen.