Wethouder gaat praten met buren Natuurgoed

Vervolg van de voorpagina.

De insprekers zijn bang voor drukte en ze zijn bang dat de negen nieuwe woningen en de tien andere gebouwen het karakter van de polder aantasten. “In het ergste geval staat er dadelijk een compleet dorp. En wat als Paul Casteleijn het spul verkoopt? Dan kan het een veredelde camping worden”, zo omschreef De Blok zijn angst.
Volgens Paul Casteleijn heeft hij in 2012, 2017 en 2020 bijeenkomsten gehouden voor omwonenden. Bovendien is in 2015 het bestemmingsplan aangepast. “Iedereen had kunnen weten wat de bedoeling was van Natuurgoed Ziedewij.”
De raadscommissie en wethouder Peter Luijendijk waren duidelijk overvallen door de tegenstand van de insprekers.
Matthijs van der Welle (VVD) wil meer zekerheid hebben over het toekomstige karakter van het gebied. “Waar ligt de grens tussen een vakantiepark en een openbaar natuur- en recreatiegbied?”
Volgens wethouder Peter Luijendijk past het plan voor Natuurgoed Ziedewij binnen het bestemmingsplan van 2015. Daarin is horeca toegestaan, als die ondergeschikt is aan andere functies. Permanente bewoning van de eco-lodges is volgens de wethouder niet mogelijk.
Op aandringen van de raadscommissie gaat wethouder Luijendijk nu in gesprek met de bezwaarmakers en Paul Casteleijn. Het resultaat daarvan legt hij voor aan de raadscommissie. Pas daarna kan het door naar de gemeenteraad. Het plan was om het voorstel op 2 maart aan de gemeenteraad voor te leggen. Dat wordt minstens een maand later. Daarna kan er door de omwonenden alsnog bezwaar worden gemaakt tegen het plan.


NS belooft meer Sprinters

BARENDRECHT - Barendrecht profiteert van de nieuwe dienstregeling die NS in december wil invoeren. Tussen Rotterdam en Dordrecht gaat elke 10 minuten een Sprinter rijden: de eerste ‘tienminutensprinter' van Nederland. "Het is de eerste stap naar de CitySprinter; ambitie van NS om iedere 5 minuten een sprinter te rijden”, kondigt NS aan.