Het Vaanplein zonder verkeer. (foto: Gerard van Dam)
Het Vaanplein zonder verkeer. (foto: Gerard van Dam) Foto: Picasa

Muizen in Waterkant

BARENDRECHT – In de wijk Waterkant is steeds meer overlast van muizen. De gemeenteraadsleden Richard Carlebur en Lennart van der Linden (EVB) hebben daarom vragen gesteld aan het college. De bewoners hebben van de woningcorporatie en de gemeente tips gekregen over het bestrijden van ongedierte. Maar dat heeft volgens de raadsleden onvoldoende geholpen.
“Het vermoeden bestaat, ook op basis van gesprekken in de buurt, dat het probleem breder ligt in de straat en/of wijk. En gezien de omvang (het gaat niet om één of twee exemplaren, maar tientallen) is de vrees of hier bij ongewijzigd beleid, op enig moment de volksgezondheid in het geding kan komen”, schrijven de twee raadsleden.
Carlebur en Van der Linden willen informatie over overlast door ongedierte in Barendrecht. "In welke mate leidt het nieuwe afvalbeleid, met zowel groencontainers in de wijken als de GFTbakken per woning, tot een waarneembare toename van ongedierte?”


Vaanplein helemaal leeg

BARENDRECHT - Gerard van Dam keek vlak voor het ingaan van de avondklok bij het Vaanplein. Het is normaal één van de drukste punten in het Nederlandse wegennet. En nu? "Het is een onwerkelijk beeld. Totaal geen verkeer."