Gezamenlijke ontwikkeling Dutch Fresh Port

BARENDRECHT - De ondernemers van Dutch Fresh Port, de gemeenten Barendrecht, Ridderkerk en Rotterdam en de provincie Zuid-Holland zetten de komende drie jaar samen hun schouders onder de ontwikkeling van Dutch Fresh Port tot een toonaangevend, duurzaam en innovatief cluster van bedrijven in de Agro, Vers & Food.
Dutch Fresh Port is het merk waaronder de ondernemers op de bedrijventerreinen BT-Oost, Verenambacht en Nieuw Reijerwaard actief zijn. De samenwerking van de ondernemers, de drie gemeenten en de provincie is op 1 februari ondertekend. De samenwerking richt zich op vraagstukken rondom bereikbaarheid, leefbaarheid, economische ontwikkeling, werkgelegenheid, onderwijs, innovatie en duurzaamheid.
De bereikbaarheid van Dutch Fresh Port moet beter. Nu zijn er regelmatig verkeersopstoppingen op de A15 en A16. Chauffeurs gaan op zoek naar alternatieven. Dit levert dan weer sluipverkeer op. In de toekomst brengen woningbezitters in Stationstuinen meer autoverkeer met zich mee. Samen met bewoners van de Rijksstraatweg, Rijsoord, Ridderkerk West en Barendrecht wordt gezocht naar slimme verkeersoplossingen.
Voor economische groei wordt nadrukkelijk ingezet op het enthousiasmeren van jongeren voor een baan in het AGF-cluster en binnenhalen van hightech specialisten.


Onderzoek naar winning van aardwarmte

BARENDRECHT - Aan Shell Geothermie en Engie is door het ministerie van Economische Zaken een opsporingsvergunning verleend voor onderzoek in de regio naar geothermie, aardwarmte. Dit betekent dat deze bedrijven een onderzoek kunnen starten naar mogelijke locaties waar aardwarmte succesvol kan worden gewonnen. De komende jaren brengen Shell Geothermie en Engie deze mogelijkheden verder in kaart.
Voor opsporing en winning van warmte dieper dan 500 meter is een vergunning nodig van de overheid.