Sporthal De Bongerd wordt priklocatie

BARENDRECHT – De gemeente Barendrecht heeft sporthal De Bongerd aangewezen als priklocatie voor het zetten van coronavaccinaties.
Burgemeester Jan van Belzen: “Met sporthal De Bongerd hebben we een uitstekende en goed bereikbare locatie waar onze inwoners terecht kunnen voor de corona-vaccinatie. Ik roep alle Barendrechters op zich tegen het coronavirus te laten inenten!”
De gemeente gaat de sporthal de komende weken gereed te maken, uiterlijk eind februari moet dat het geval zijn. Of er dan ook gestart kan worden met vaccineren is afhankelijk van de beschikbaarheid van vaccins en personeel. Naar verwachting is dat vanaf maart, het besluit daarover ligt bij de GGD.
De Focus Beroepsacademie is nauw betrokken bij het besluit. Samen met hen zal de gemeente zoeken naar een oplossing voor hoe de sportfaciliteiten en examens van de leerlingen kunnen worden opgevangen, zolang zij geen gebruik kunnen maken van de sporthal. Voor korfbalvereniging Vitesse leidt het niet tot problemen, omdat het vaccineren in het buitenseizoen valt.


Wegpiraat belaagt politie en ambulance

BARENDRECHT - Vrijdagavond 29 januari belandde een auto door hoge snelheid via een lantaarnpaal in het gras aan de Vrijenburglaan. De bestuurder kon zelf uit de auto komen en naar de ambulance lopen.
Een getuige belde snel de hulpdiensten. Die vonden de doornatte man die ongedeerd leek, maar hoogst waarschijnlijk wel het nodige had gedronken.
De bestuurder liep naar de ambulance, waar hij opeens behoorlijk lastig werd. Hij gaf de verpleegkundige van de ambulance een trap tegen de borst en een agent kreeg een flinke schop. De man is door agenten onder controle gebracht en kreeg een kalmeringsmiddel. De chauffeur raakte zo gewond dat hij de ziekenwagen niet meer kon besturen. Een politieagent heeft de ambulance met de man naar het ziekenhuis gereden. De 47-jarige Barendrechter is aangehouden.