'Wijs hen op de Voedselbank'

"Burgers en gemeenteraad van Barendrecht,

Toeslagenaffaire; raar woord.
Politiek vertrouwen ging kapot; een waar woord.
Gezinnen in problemen, heb je ervan gehoord?
Gezinnen met schulden, heb je ze gehoord?

Sociaal loket, kent u de burgers wie het betreft?
Sociale burgers, betreffen het jullie buren of familie?
Hebben ze zorgen tegen wil en dank?

Wijs hen op de Voedselbank!"

Ingrid Filius,
secretaris van de Voedselbank
Barendrecht


Nieuwjaarsbijeenkomst Natuurvereniging

"Traditiegetrouw heeft de Natuurvereniging Eiland van IJsselmonde voor alle leden in januari de nieuwjaarsborrel met natuurquiz op de agenda staan. Dat kon dit jaar helaas niet doorgaan.

Daarom heeft de winnaar van de natuurquiz 2020, tevens oud-voorzitter Sander Elzerman, dit jaar de quiz via ZOOM georganiseerd. De leden konden zich vooraf aanmelden via de website van de vereniging.

En zo zaten 23 leden in de aanslag voor de PC of laptop thuis. Na wat opstartprobleempjes, niet iedereen was bekend met het “zoomen”, werd de quiz gespeeld.

Quizmaster Sander presenteerde 34 natuurvragen, het merendeel meerkeuze vragen en een aantal waar men ja of nee op kon antwoorden. Naast het goede antwoord werd ook gekeken naar de snelheid van antwoorden. Per vraag had je maar 20 seconden, dus veel tijd om na te denken zat er niet in. Het leuke van zo’n digitale aanpak is, dat je gelijk ziet hoe je ervoor staat en hoe de anderen het doen. Zeker naar het einde toe leek er een gedoodverfde winnaar te zijn die op het laatste moment werd ingehaald. Rond tien uur was de winnaar bekend. Naast de eeuwige roem krijgt hij een cadeaubon als aandenken én hij mag de natuurquiz 2022 gaan verzorgen.

Tot slot via het beeldscherm nog even met elkaar het glas heffen. Het was een hele andere manier van samenkomen, maar helaas begin je er al wat aan te wennen. Toch hopen wij dat onze nieuwjaarsreceptie volgend jaar weer traditioneel met een hapje en een drankje met elkaar gevierd kan worden."

Lucette Langbroek,
Ridderkerk



Voormalig-verkeersagent strijdt voor erkenning

BARENDRECHT - Jacco Bezuijen (53) strijdt voor erkenning voor politiemedewerkers die tijdens het werk een posttraumatische stressstoornis (PTSS) oplopen. Hij staat geregeld op het Binnenhof in Den Haag om aandacht te vragen voor hemzelf en zijn honderden collega's.
Bezuijen maakte als verkeersagent veel mee, vaak ook ernstige ongevallen. "Op een gegeven moment kwam er eentje iets te dichtbij, wat ik associeerde met mijn eigen zoon. Toen ging het in mijn hoofd zitten.” Bezuijen liep de stressstoornis PTSS op. Hij is niet meer in staat om zijn functie als agent te hervatten.
Op Twitter laat Arend Wesdijk (Wmo-raad Barendrecht) weten dat hij het moedig vindt dat mensen zoals Bezuijen hun verhaal doen: "Naast de goede zaak waarvoor jullie strijden, vind ik het moedig dat jullie je verhaal delen. Dat is ook goed voor de bewustwording onder Nederlanders.”
Op 9 maart vertelt Jacco Bezuijen zijn verhaal in Exxact radioprogramma Podium Vis.