Presentator Erik van Welzen. (foto: Marieke Odekerken)
Presentator Erik van Welzen. (foto: Marieke Odekerken) Foto: Marieke Odekerken

Livestream speciaal voor nieuwe stemmers

BARENDRECHT - Voor jongeren die bij de Tweede Kamerverkiezingen voor het eerst mogen stemmen, is er op woensdag 3 maart de First Time Voters Livestream. Vanaf 20 uur gaan politici uit Barendrecht met elkaar in debat. Jongeren kunnen vragen stellen en hun mening laten horen in de chat.
TikTok fenomeen Tante Toof en acteur Erik van Welzen leiden het debat vanuit Blok0180. De politieke partijen komen in duo's met een jonge vertegenwoordiger voorbij aan de hand van een ludiek programma. Zij krijgen dilemma's voorgelegd. Onder andere onderwerpen als werkgelegenheid, onderwijs, zorg en wonen komen aan bod.
Ook gaan de presentatoren met hen in gesprek over zaken als: Waarom is stemmen belangrijk? Wat is de toekomstdroom voor Nederland én voor jongeren?
Na elk blokje kunnen de kijkers thuis reageren en vragen stellen via chat. DJ Florezoon zorgt voor muziek.
First Time Voters Livestream Barendrecht vindt plaats van 20 tot 22 uur. Is er nog een avondklok? Dan is de livestream van 17.30 tot 19.30 uur.

De livestream is te volgen vanaf het Youtubekanaal van Het Kruispunt (Het Kruispunt Barendrecht) en de Bibliotheek Aanzet (AanZet Live) en via de Facebookpagina van Het Kruispunt (hetkruispuntbarendrecht) en Petition Events (petition.events).