Snuffelmarkt bezorgt bestellingen

BARENDRECHT - Ook de Snuffelmarkt gaat bestellingen aan huis bezorgen. Hiermee willen de vrijwilligsters mensen tegemoetkomen die nu niet naar de Snuffelmarkt kunnen komen en ook niet in staat zijn om via internet te kopen.
“Wij gaan naar mensen toe die ons vragen om iets voor hen uit ons winkeltje te halen. Wij vinden het heel erg dat we door deze moeilijke tijd de mensen moeten missen en proberen zo een klein beetje licht in de duisternis te brengen”, aldus Geertrui de Boom en Francine Kokkelink. Zij zijn telefonisch voor bestellingen te bereiken op: 06-5119 3240 (Geertrui) en 06-1373 4146 (Francine).


Cadeau voor woningeigenaren

HEERJANSDAM - Deze week ontvangen woningeigenaren in Heerjansdam een waardebon van 70 euro om energiebesparende producten te kopen. Denk aan ledlampen, tochtstrips, een waterbesparende douchekop of een doos vol producten.
In 2020 heeft de gemeente Zwijndrecht subsidie gekregen om inwoners te stimuleren minder energie te gebruiken. Het bedrijf Winst uit je woning is gevraagd om hierbij te helpen. Vorig jaar is de actie al gestart maar er is nog budget over. Woningeigenaren die vorig jaar hun waardebon hebben verzilverd krijgen nu opnieuw een waardebon, speciaal voor het aanschaffen van ledlampen. Woningeigenaren die nog geen gebruik hebben gemaakt van de actie ontvangen beide waardebonnen.

www.winstuitjewoning.nl/waardebon


Gemeente overlegt met bewoners

BARENDRECHT - Voordat in april de terrassen weer open gaan worden de verkeersproblemen in de Oude Dorpskern aangepakt. Dat verzekert wethouder Reshma Roopram. Ze reageert op de klacht van de twee bewonersverenigingen in het oude centrum dat de gemeente niet in beweging komt. Eigenlijk zou er over volgende week weer overleg zijn met ambtenaren en de bewoners. Dat is nu een week vervroegd, zodat ook verkeerswethouder Luijendijk aanwezig kan zijn.