Boddé kan blijven met 'Boddéweg'

"In de Schakel van vorige week bespreekt Arco van der Lee zijn respect voor de heer Boddé. En hij pleit voor levend te houden van de herinnering.
Het is goed idee om het stuk Stationsweg vanaf Boezemweg naar het Waalviaduct, naar Boddé te vernoemen. Rijdend door de “Boddéweg”, kan dan gedacht worden aan zijn standvastigheid bij de aanleg van de Boezemweg en de extra spoorbanen. Een straatnaam, mits met instemming van zijn familie, is veel beter dan de suggestie om een monument van zijn huis te maken.
Memoratieve redenen kunnen geen grond zijn bij aanwijzing van monumenten. En het zou wrang zijn als de gemeente toch nog de hand legt op het huis. Precies wat Boddé op indrukwekkende wijze wist te voorkomen. De aangetaste belangen van de eigenaar, zouden ook dure compensaties nodig maken."

Dr. N.B.M.Brantjes,
Barendrecht


Barendrecht?
Fiets onvriendelijk

(Een langere versie van deze brief is te lezen op
deschakelbarendrecht.nl.)

"Op de Ziedewijdsedijk, vanaf de Noldijk, ligt al een aantal weken een stroomkabel over de weg. Prima, kan nodig zijn. Maar deze stroomkabel is afgeschermd door een verhoging waar je bijna je autobanden op kapot rijdt. Deze verhoging is namelijk zo hoog en scherp, dat je als fietser bijna moet afstappen omdat je anders via deze drempel je banden en je velgen finaal kapot rijdt.

Bij navraag bij het Waterschap wordt gezegd dat dit het werk is van gemeente Barendrecht. En bij navraag bij de gemeente krijg je een stilzwijgend antwoord.

Gaan we verder via de Ziedewijdsedijk onder het mooie tunneltje door richting het vervolg van de Ziedewijdsedijk. Zodra je dan de Middeldijk bent overgestoken krijg je de versmalling in de Ziedewijdsedijk. Deze versmalling heeft net voor de afrit naar het W.A.Plantsoen het rare bochtje met de lantaarnpaal en de trottoirband. Als je om die trottoirband heen wilt, moet je een extra ruime bocht nemen want net naast die trottoirband zit in het asfalt een gat van ca. 15x15cm. Als je daar met je voorwiel van je fiets in schiet, ga je meteen plat.

Met een melding via de website van Barendrecht.nl, blijft de gemeente wederom stil."

Wim van den Boogaard,
Heerjansdam


Voedselbank

Bij de brief over de Voedselbank Barendrecht, in De Schakel van vorige week, had een andere auteursnaam moeten staan. De tekst is van Judith Quaak.


Gewoon boeken afhalen tijdens lockdown

BARENDRECHT - Ondanks de lockdown draait de Bibliotheek AanZet in Het Kruispunt op volle toeren. Ze willen er zo veel mogelijk zijn voor de inwoners. Dus naast de online bibliotheek, kunnen leden ook boeken afhalen.
Er zijn in deze lockdown periode jongeren die thuis onvoldoende faciliteiten hebben om te kunnen studeren. De gemeente heeft toestemming gegeven om een beperkt aantal jongeren toe te laten om te komen studeren in de bibliotheek.

Meer weten over deze speciaal beschikbaar gestelde werkplekken? Kijk op de website.
www.debibliotheekaanzet.nl