Drie miljoen extra voor veiligheid

BARENDRECHT - Het college wil de komende jaren ruim 3 miljoen euro investeren in het verbeteren van de sociale- en verkeersveiligheid in Barendrecht. Zo moeten straten, wijken en buurten veiliger worden, door de aanpak van criminaliteit, overlast en verloedering. Daarbij is het verbeteren van de verkeersveiligheid en de kwaliteit van de buitenruimte belangrijk.

Alle maatregelen die het college wil nemen staan in het plan ‘sociale- en verkeersveiligheid’. Alle partijen staan achter het plan. Dat is ‘heel mooi’, vindt burgemeester Jan van Belzen.
“We willen een veilige gemeente zijn en blijven voor onze inwoners. De veiligheid én de beleving van de veiligheid spelen daarin een grote rol. Dan is het belangrijk om criminaliteit en overlast aan te pakken. Daarom willen we daar fors in investeren”, zegt de burgemeester.

Het veiliger maken van Barendrecht en het verbeteren van de veiligheidsbeleving, zijn ook de hoofddoelstelling van het eerder door de raad vastgestelde Integraal Veiligheidsbeleid 2020-2024 (IVB). Inmiddels is er meer geld beschikbaar, waardoor het college ook meer kan investeren. Wethouder Peter Luijendijk (Verkeer en Vervoer): “Met dit plan hebben we in het bijzonder aandacht voor maatregelen waarin de verkeersveiligheid en de sociale veiligheid samen komen.”

Verkeersveiligheid
Voor verkeersveiligheid gaat het om maatregelen als handhaving op te hard rijden en een veilige inrichting van wegen en oversteekplaatsen.
Vervolg op pagina 3.