Geld voor veiligheid

Vervolg van de voorpagina

Ook asociaal verkeersgedrag en de gevolgen daarvan zijn van invloed op het gevoel van veiligheid en de leefbaarheid in de wijken. Peter Luijendijk: “daarom gaan we ook daar iets aan doen. Verder weten we dat er plekken zijn in Barendrecht die tot onveilige verkeerssituaties leiden. We hebben nu concreet de locaties benoemd die we de komende jaren willen aanpakken.” Hij noemt de rotonde bij De Baerne als een voorbeeld. “Hier gebeuren veel fiets-fiets ongelukken. Zeker met de e-bikes van tegenwoordig zit je zo op elkaar.”

Wijkveiligheid
Op tien plaatsen komen camera’s. Van Belzen: “Daarnaast gaan we op twee plekken automatische kentekenplaatherkenning inzetten om zo ondermijning en criminaliteit terug te dringen.”
Volgens de burgemeester worden de camera's ingezet tegen de criminaliteit in de wijk.
Ze kunnen ook criminelen in de AGF-sector opsporen. “We weten dat er in de Rotterdamse Haven niet alleen fruit naar binnen komt, maar ook drugs.”

BOA's
Om het veiligheidsgevoel, de leefbaarheid en veiligheid in de wijken te verbeteren komen er twee extra Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA's), met aandacht voor de leefbaarheid en sociale veiligheid. Zij maken een plan per wijk of buurt.
Wethouder Cees Schaap (Toezicht en Handhaving) wil dat de BOA's samenwerken met de wijkagenten. "We willen dat de BOAS's een constante factor worden in de wijk. Dat de mensen weten dat ze ook daar terecht kunnen."
De drie miljoen euro voor deze plannen komen uit de Eneco-gelden. Het plan zal naar verwachting op 2 maart wordt goedgekeurd door de gemeenteraad.