Vragen over kwijtschelden schulden

BARENDRECHT – De fractie van SGP/CU wil van het college weten hoe ze denkt over het kwijtschelden van schulden.
De WMO-adviesraad deed in december een op de Bijbel gebaseerde suggestie. "Aan het einde van het jaar spreken over schulden past in een joodse traditie. Aan het einde van elk zevende jaar worden naar gebruik alle schulden kwijtgescholden. Op 6 september 2021 eindigt weer een cyclus van zeven jaar (joodse jaartelling).” Volgens de WMO-adviesraad is dit wellicht voor de gemeente een goed moment om ‘alle (particuliere) schuldenaren hun schulden te vergeven’.
SGP/CU wil dat het college hierop reageert.

Plaatsing JOP en datalek

BARENDRECHT - Het onderzoek naar de plaatsing van een jongerenontmoetingsplaats (JOP) in het Riederpark en aan de Bachlaan heeft mogelijk geleid tot een datalek bij de gemeente. Gemeenteraadslid Jonathan Vrijman (EVB) wil hierover duidelijkheid van het college.
Volgens Vrijman heeft een extern bureau de persoonsgegevens van alle deelnemers aan de enquête voor iedereen zichtbaar gemaakt. Hij wil weten of dit tijdig is gemeld aan de autoriteit persoonsgegevens en hoe herhaling kan worden voorkomen.
Het verbaast Vrijman dat voor de enquête een extern bureau is ingeschakeld. "Vindt u dit geen kerntaak van de gemeente Barendrecht?", vraagt hij.
Bij de gemeente was woensdagochtend nog geen reactie beschikbaar op het eventuele datalek.