Activiteit voor jonge mantelzorgers

BARENDRECHT - Op donderdag 25 februari houden Kijk op Welzijn en de Stichting Welzijn Albrandswaard (SWA) weer een leuke activiteit voor jonge mantelzorgers van 6 tot en met 11 jaar organiseren.
Omdat jonge mantelzorgers tot de kwetsbare doelgroepen behoren en de behoefte aan een ontzorgen en lotgenotencontact voor hen groot is, kan deze activiteit plaatsvinden met inachtneming van de coronamaatregelen.
De ‘Brusjes Familiedag’ vindt elk jaar plaats in de voorjaarsvakantie en is toegankelijk voor jonge mantelzorgers én hun gezin. Helaas kan dit door de coronamaatregelen niet doorgaan en er is daarom voor gekozen alleen de jonge mantelzorgers uit te nodigen en er een Fundag van te maken. Wellicht komt er in het najaar alsnog een familiedag.
De Brusjes Fundag vindt plaats op donderdag 25 februari van 10 tot 12 in Blok0180 Haarspitwei 9 in Barendrecht. Er kan deze ochtend van alles gedaan worden. Zo is er onder andere een sport-, knutsel- en spelletjeshoek waar onder begeleiding diverse leuke activiteiten gedaan kunnen worden. Aanmelden via mantelzorg@welzijnalbrandswaard.nl


Iglaas stopt met eigen pagina op Facebook

BARENDRECHT - Kinderburgemeester Iglaas Adnaan (12) stopt met haar pagina op Facebook.
Sinds haar benoeming in oktober hield ze op haar pagina de volgers op de hoogte van haar activiteiten. Nu stopt ze, legt ze uit aan haar volgers:
"Zoals jullie weten ben ik nog een kind en hoor ik eigenlijk niet op sociale media. Mijn ouders en de gemeente maar ook ik zelf hebben daardoor besloten dan om te stoppen met het plaatsen van berichten op dit account. Ik vond het echt hartstikke leuk! En kon mijn Avonturen met jullie delen. Maar elk voordeel heeft een nadeel. En op sociale media zijn die nadelen er ook.”

Ze belooft voortaan elke woensdag op de Facebookpagina van de gemeente Barendrecht haar belevenissen te delen.