Nieuwe koopwoningen in Heerjansdam

HEERJANSDAM – In Heerjansdam worden een aantal koopwoningen gebouwd.
Eind december heeft de gemeente Zwijndrecht het onbebouwde stuk grond tussen Johannes Postlaan, de Heer Janstraat en de Rozenlaan gekocht van woningbouwvereniging Heerjansdam. Dat betekent dat het plan om daar woningen te bouwen nu verder uitgewerkt kan worden.
Het is nog niet bekend hoeveel huizen er op het terrein komen. Wel is duidelijk dat het om een aantal middeldure en dure koopwoningen zal gaan. Ook is het de bedoeling dat er een aantal koopwoningen voor starters worden gebouwd.
Mensen die hier een huis kopen zijn verplicht om er zelf minimaal vier jaar te gaan wonen. Dat voorkomt dat de woningen al snel voor een hoger bedrag worden doorverkocht.
Als de vergunningen zijn verleend, gaan de werkzaamheden beginnen. Zodra de coronaregels het toelaten gaat de gemeente Zwijndrecht tijdens een informatieavond in gesprek met de buurt over de inrichting van het gebied.


Vraagwijzer start met twee inloopspreekuren

BARENDRECHT- De Vraagwijzer van KijkopWelzijn start vanaf 8 maart weer met de inloopspreekuren in Buurtkamer Vrijenburg en Dienstencentrum De Windsingel.
"We zien en horen dat veel vragen niet worden gesteld of lastiger te beantwoorden zijn via bijvoorbeeld de telefoon.”, aldus Vraagwijzerconsulent Yvonne van den Oever. "Voor een groot deel van de mensen is het maken van een afspraak toch net een te hoge drempel, waardoor zij hiermee blijven rondlopen”.
Het spreekuur in Buurtkamer Vrijenburg is op maandag van 10 tot 12 uur. Op woensdag van 13 tot 15 uur is het spreekuur in Dienstencentrum.
Van de bezoekers wordt gevraagd om handen te desinfecteren, een mondkapje te dragen tot men zit en voldoende afstand te bewaren.
Indien men vragen heeft of toch liever een afspraak wilt maken, kan men contact opnemen via vraagwijzer@kijkopwelzijn.nl of 0180 691 804.