Datalek (1)

BARENDRECHT - Een enquête over de plaatsing van een jongerenontmoetingsplaats (JOP) in het Riederpark en aan de Bachlaan heeft geleid tot een datalek bij de gemeente. Volgens wethouder Roopram zijn de gevolgen beperkt.
Gemeenteraadslid Jonathan Vrijman (EVB) stelde vorige week vragen over de enquete. Wethouder Reshma Roopram erkent dat bij het versturen per e-mail alle adressen zichtbaar waren. Door een ‘technische beperking in het outlook-systeem’ konden ze niet onzichtbaar gemaakt worden. Dit probleem is inmiddels verholpen.
Volgens de wethouder hoefde het voorval niet te worden gemeld bij de autoriteit persoonsgegevens.

Datalek (2)

BARENDRECHT - De fractie van Echt Voor Barendrecht heeft opnieuw vragen gesteld over een datalek door een email van de gemeente.
"Op 19 januari heeft zich volgens inwoners die ons hebben benaderd, zich een soortgelijke situatie voorgedaan. Namelijk bij een mailing in het kader van de Tweede Kamer verkiezingen. In deze mailing zijn eveneens alle mailadressen zichtbaar voor de groep die de mail heeft ontvangen”, schrijft gemeenteraadslid Jonathan Vrijman aan het college. Hij wil weten hoe dit heeft kunnen gebeuren en hoe voorkomen kan worden dat het vaker voorkomt.