Naam voor biebhuisjes

BARENDRECHT - Op maandag 1 maart gaat de Bibliotheek Carnisselande na een verbouwing weer open. In de vernieuwde bieb staan vier houten huisjes. Deze kunnen door iedereen als vergaderruimte worden gebruikt. De huisjes zijn alleen nog op zoek naar een naam.
Wie een passende naam voor de houten huisjes weet, kan die suggestie sturen naar acties@
debibliotheekaanzet.nl. Reageren kan tot 31 maart. Voor de leukste inzending is er een mooie prijs. De winnaar krijgt voor 15 april bericht.

Unity heeft nieuwe single

BARENDRECHT – Er is een nieuwe single uit van de meidenband Unity, met de Barendrechtse Jayda. Vorig jaar was Unity de Nederlandse inzending voor het Junior Songfestival. Met het liedje Best Friends werden ze vierde. Nu is de tweede single uit: Have My Heart.
Op deschakelbarendrecht.nl staat een link naar de clip.

Wandelen voor mensen met dementie

BARENDRECHT- Elke dinsdag van 13 tot 14 uur kunnen ouderen met dementie wandelen onder begeleiding van de Buurtsportcoach. Het is belangrijk om in beweging te blijven. Zowel voor het hoofd als het lichaam.
Op de planning stond om te starten met zwemmen. Omdat de zwembaden nog dicht zijn zocht projectleider Marlies Burger naar een andere oplossing: ‘‘We starten daarom op dinsdag 2 maart met een wandelgroep, waar mensen veilig, op afstand, in beweging kunnen komen''.
Mantelzorgers of andere begeleiding is welkom maar dit is niet noodzakelijk. Deelnemen aan de wandelgroep is gratis, aanmelden is verplicht en kan via: buurtsportcoach@kijkopwelzijn.nl of 0180 619 800.